Karavanlar deprem bölgesi Malatya’da afetzedelere tahsis edildi

Karavanlar deprem bölgesi Malatya’da afetzedelere tahsis edildi

Genel 21.02.2023 11:06:40 0
Karavanlar deprem bölgesi Malatya’da afetzedelere tahsis edildi
Tarih: 21.02.2023 11:06 Güncelleme: 21.02.2023 11:06
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından hayırsever iş adamı tarafından Malatya’ya gönderilen 81 karavan, afetzede vatandaşlara sıcak yuva oldu.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat günü meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından Malatya’da yıkık-ağır hasarlı bina sayısı 5 bin 578 olarak tespit edildi. ’Asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya’da, afetin yaraları hızla sarılıyor. Depremde evleri zarar gören vatandaşlar ilk etapta çadır kentler, konteynerler ve yurtlara yerleştirilirken, hayırsever iş adamı tarafından Malatya’ya 81 adet karavan gönderildi. Depremin ilk anından itibaren şehir merkezinde depremzede vatandaşların yardımına koşan hayırsever iş adamı, gönderdiği karavanları Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan boş alana yerleştirdi. Gönderilen karavanların yakıtları dahil tüm giderleri karşılanırken, depremzede vatandaşlar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Deprem anında eşinin torununu kurtarmak isterken ayağını kırdığını aktaran depremzede Elif Duman, “Oğlum başka karavanda biz de başka karavanda kalıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Bizlere kart da verdiler, onunla yemeklerimizi alıyoruz. Yakıtımız her sabah doluyor. Tüpümüz var. Her şeyimiz var. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Depremden etkilendiklerini belirten Muhammed Mustafa Erten, “Allah razı olsun tanıdıklar ve devlet sayesinde bize bu karavanı verdiler. Bizler burada yaşamaya çalışıyoruz. Evlerimiz sağlam çıkarsa oraya geçeceğiz. Karavanın üst katı da var, iki kişi orada kalabiliyor. Biz dört kişiyiz, üçü aşağıda ben de üst katta yatıyorum. Burada aynı zamanda üç öğün yenmek de veriyorlar” ifadelerini kullandı.
Depremzede Selahattin Duman ise, “Birinci depremde çoluk çocuğumuzla birlikte dışarı çıktık. Aradan 3-5 saat geçtikten sonra eve geçtik. Kahvaltılık bir şeyler hazırlamak istedik. O arada depreme yakalandık. Torunumu kucağımdan alıp balkondan aşağı bir arkadaşa attım. O sırada deprem şiddetiyle beni dışarı fırlattı ve ayağımı kırdım. Alçıya aldılar, oradan buraya geldik. Sağ olsunlar, burada oturuyoruz. Başka bir çaremiz yok. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ