Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı

Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı

Genel 1.06.2023 10:27:26 0
Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı
Tarih: 01.06.2023 10:27 Güncelleme: 01.06.2023 10:27
Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde Karasu Nehri’nin taşması sonucu ekili tarım arazileri sular altında kaldı.
Yaklaşık 1 haftadır aralıklı devam eden sağanak yağışlar nedeniyle Erzincan’dan geçen Karasu Nehri’nin debisi arttı, kuruyan dereler sel sularıyla taştı. Erzurum Dumlu Dağı’ndan doğan, Erzincan’dan geçerek Murat Nehri’yle birleşip Fırat Nehri’ni oluşturan Karasu Nehri’nin artan su seviyesi sonrası oluşan taşkınlarda ekili tarım arazileri sular altında kaldı.
Konu ile alakalı açıklamada bulunan Kargın Belde Belediye Başkanı Zafer Kaya, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirterek, “Bölgemizde uzun zamandır devam eden yağışlar neticesinde Karasu Nehrinde taşma ve yükselme oldu. Dolayısıyla yükselme sonucu bazı bölgelerimizde ki ekili tarım arazileri şeker pancarı gibi, arpa, buğday, patates, yonca gibi mahsuller su altında kalmıştır. Erzincan Valiliği koordinesinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır. İlçe Kaymakamlığı, DSİ, Tarım İlçe Müdürlüğü, AFAD bölgemizde bir çalışma başlatmış olup konuyla alakalı gerekli girişimlere başlamışlardır. Fakat Karasu Nehrinin yüksek olması nedeniyle su altında kalan ekili alanlara herhangi bir şey yapılamamaktadır. Dolayısıyla suyun debisinin düşmesi sonucunda inşallah kısa zaman içerisinde ekili alanlar ve su altında kalan mahsuller kurtarılmaya çalışılacaktır. Mağdur olan vatandaşlarımızın da İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tek tek tutanaklar tutunarak onlarla ilgili de çalışma yapılacaktır. Malum yağışların çok yağması, Karasu Nehrinin yükselmesi sonucu bölgemizde bir afet meydana gelmiştir. İnşallah kısa süre içerisinde devletin tüm organlarıyla birlikte bunun üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ