Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı

Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı

Genel 1.06.2023 10:27:26 0
Karasu Nehri taştı, ekili tarlalar sular altında kaldı
Tarih: 01.06.2023 10:27 Güncelleme: 01.06.2023 10:27
Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde Karasu Nehri’nin taşması sonucu ekili tarım arazileri sular altında kaldı.
Yaklaşık 1 haftadır aralıklı devam eden sağanak yağışlar nedeniyle Erzincan’dan geçen Karasu Nehri’nin debisi arttı, kuruyan dereler sel sularıyla taştı. Erzurum Dumlu Dağı’ndan doğan, Erzincan’dan geçerek Murat Nehri’yle birleşip Fırat Nehri’ni oluşturan Karasu Nehri’nin artan su seviyesi sonrası oluşan taşkınlarda ekili tarım arazileri sular altında kaldı.
Konu ile alakalı açıklamada bulunan Kargın Belde Belediye Başkanı Zafer Kaya, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirterek, “Bölgemizde uzun zamandır devam eden yağışlar neticesinde Karasu Nehrinde taşma ve yükselme oldu. Dolayısıyla yükselme sonucu bazı bölgelerimizde ki ekili tarım arazileri şeker pancarı gibi, arpa, buğday, patates, yonca gibi mahsuller su altında kalmıştır. Erzincan Valiliği koordinesinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır. İlçe Kaymakamlığı, DSİ, Tarım İlçe Müdürlüğü, AFAD bölgemizde bir çalışma başlatmış olup konuyla alakalı gerekli girişimlere başlamışlardır. Fakat Karasu Nehrinin yüksek olması nedeniyle su altında kalan ekili alanlara herhangi bir şey yapılamamaktadır. Dolayısıyla suyun debisinin düşmesi sonucunda inşallah kısa zaman içerisinde ekili alanlar ve su altında kalan mahsuller kurtarılmaya çalışılacaktır. Mağdur olan vatandaşlarımızın da İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tek tek tutanaklar tutunarak onlarla ilgili de çalışma yapılacaktır. Malum yağışların çok yağması, Karasu Nehrinin yükselmesi sonucu bölgemizde bir afet meydana gelmiştir. İnşallah kısa süre içerisinde devletin tüm organlarıyla birlikte bunun üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ