Karagöz ve Hacivat depremzede çocukların yüzünü güldürdü

Karagöz ve Hacivat depremzede çocukların yüzünü güldürdü

Eğitim 21.02.2023 14:57:44 0
Karagöz ve Hacivat depremzede çocukların yüzünü güldürdü
Tarih: 21.02.2023 14:57 Güncelleme: 21.02.2023 14:57
Geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz, Şanlıurfa’da depremden etkilenen çocukların yüzünü güldürdü.
Harran Üniversitesi Hacer Ana Kız Öğrenci Yurdu’nda perdeler bu kez depremzede çocuklara açıldı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem sonrası üniversitede bulunan yurtlara yerleştirilen çocuklara yönelik sosyal aktiviteler devam ediyor. Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay’dan yurtlara yerleştirilen çocuklar, aileleri ile birlikte geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz’ün sergilediği oyunlarla eğlendi. Aileler, deprem sonrası çeşitli etkinliklerle çocukların yüzünü güldüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı ekibine teşekkür etti. Tiyatro gösterisinin yanı sıra çeşitli eğitsel etkinliklerle de çocuklar eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşadı.

“Çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, ekibi ile depremden etkilenen çocukları eğlendirdiklerini söyledi. Kocadağ, “Depremin ilk gününden itibaren Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, gece gündüz sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizler de çocuklarımıza bir nebze de olsa moral olmak, onların psikolojilerini düzeltmek adına tiyatro ekibimizle, animasyon ekibimizle, Hacivat-Karagöz ekibimizle çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Onlara keyif katmaya çalışıyoruz, ailelerimiz de çocuklarının yanında yer alıyorlar. Bugün de yurtlarda kalan depremzede ailelerin çocuklarına bu oyunları sergiliyoruz. Bununla birlikte eğitsel drama oyunlarımız var, eğitsel hamur oyunlarımız var, bu oyunlarımızla çocuklarımızı eğlendirirken eğitmeye de çalışıyoruz. Amacımız bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, çocuklarımızı okullarına en iyi şekilde teslim etmek" diye konuştu.
Hacivat ve Karagöz oyunu ile çok eğlendiklerini belirten çocuklardan Fatma Zehra Kırmızıtaş, “Karagöz ve Hacivat bizi eğlendirdi. Bizlere çeşitli danslar yaptırdı. Hamur oyunu oynadık, drama kitapları ile çeşitli resimler boyadık. Önceden de böyle etkinliklere gitmiştim ama böyle kendimizi kötü hissettiğimiz zamanda bu tür etkinlikleri yapmaları bizi çok mutlu etti. Ayrı bir güzelliği oldu, çok eğlenceliydi, çok mutlu olduk" dedi.
Etkinliğe katılan çocuklardan Elif Garzan ise “Boyamalar yaptık. İlimize ait defterler verildi ve oradaki resim ve eşyaları çizdik, bizi eğlendirdiler. Böyle zor zamanlarda bizi eğlendirdikleri için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ