Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet sırasında kılıç çekip yemin eden teğmenlerle ilgili "Gereken yapılacak" demesinin ardından Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifasını verdiği öğrenildi.

Genel 8.09.2024 15:28:00 0
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Tarih: 08.09.2024 15:30 Güncelleme: 08.09.2024 15:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet sırasında kılıç çekip yemin eden teğmenlerle ilgili "Gereken yapılacak" demesinin ardından Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifasını verdiği öğrenildi. Bundan sonra atılacak adımlar, merakla bekleniyor.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarını çekip yemin etmesi Türkiye'yi yeni bir tartışmanın içerisine çekti.

Günlerdir konuşulan teğmenlerin yeminiyle ilgili Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne diyeceği oldukça merak ediliyordu.

Erdoğan, konuyla ilgili çok net bir açıklama yaptı.


"SİZ KİME KILIÇ ÇEKİYORSUNUZ"

Araştırmaların yapıldığını ve bunu yapanların ordudan temizleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?

Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç kendini bilmez onlar da oradan temizlenecek. 30 kişi olur 300 kişi olur bunların ordumuzun içinde olması kabul edilemez.

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

KARA HARP OKULU BÖLÜK KOMUTANI İSTİFASINI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra yeni bir bilgi elde edildi.

Kılıç çekip yemin eden teğmenlerin başındaki isim, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa etti.

Gazeteci Nedim Şener'in Hürriyet'teki köşesinde verdiği bilgiye göre; Binbaşı M., çevresine zaten istifa edeceğini söylüyor.

PİŞMAN DEĞİLİM DEDİ Mİ

Yemin eden teğmenlerin tam ortasında olan ve yemini tekrarlatan dönem birincisi Ebru Eroğlu'nun "Herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Pişman değilim." dediği basına yansıdı.

Nedim Şener'in yazısına göre; bu açıklama TSK'yı karalamak isteyenler tarafından çarpıtılarak kullanıldı.

NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından; teğmenler, törenin yapıldığı sahanın ortasında toplanarak kılıçlarını çekip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attıktan sonra bir yemin metni okumuştu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır.

Kahraman ordumuz için subay yetiştiren Harp Okullarımızdan mezun olan teğmenlerimiz de askerlik mesleğinin özü olan disiplin ile milli, manevi ve mesleki değerlerimizden asla taviz vermeden, en zor koşullarda dahi milletimize ve devletimize hizmet edecek subaylar olarak silahlı kuvvetlerimize önemli katkılar sağlayacaklardır.

Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır.


Anahtar Kelimeler: Okulu Bölük Komutanı Binbaşı . istifa
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem