Kandaşoğlu: Van TSO seçimleri sil baştan yapılsın

Van TSO 1. Grupta seçimlerin iptal edilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Zahir Kandaşoğlu, yetkilileri göreve davet ederek, odada bir düzenek kurularak, piyasaya 20 bine yakın üç çeşit yetki belgesi dağıtıldığını ileri sürdü.

Van Haberleri 25.10.2022 18:02:00 0
Kandaşoğlu: Van TSO seçimleri sil baştan yapılsın
Tarih: 25.10.2022 18:09

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

22 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan seçimler sonrası Zahir Kandaşoğlu 10 grupta birinci çıkarken, Necdet Takva ise, 9 grupta birinci çıkmıştı. Seçim sonrası Necdet Takva’nın sonuçlara itiraz etmesiyle, seçim kurulu, 1. grupta seçimin iptaline karar verdi. Necdet Takva ise, 9 grupta birinci çıkmıştı. Seçim sonrası Necdet Takva’nın sonuçlara itiraz etmesiyle, seçim kurulu, 1. grupta seçimin iptaline karar verdi.

20 BİNE YAKIN YETKİ BELGESİ NEDEN DAĞITILDI?
Seçim Kurulu'nun iptal kararı üzerine açıklama yapan, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimde oy kullanabilecek durumda olan aktif üyelerinin yaklaşık 3 katına yakın yetki belgesi dağıtılmasının nedenini de soran Zahir Kandaşoğlu, "Yetkilileri göreve davet ediyorum. Odada kurulan düzenek ile Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri kirletilmek ve üzerinde şaibe oluşturulmak istendi. Seçmenin istediği değil düzenek kuranların istediği sonuçların sandıktan çıkmasını isteyenler piyasaya 20 bine yakın 3 çeşit yetki belgesi dağıttılar. Düzenek kuranlar ve sorumlular hakkında gerekli işlemin yapılması gerekiyor. " dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI KABULLENEMEDİLER
Seçimlerin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen mevcut yönetimin Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı bırakmak istemediğini ifade eden Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerini kazanmamıza rağmen 2 gündür sonuçlanamıyor. Odayı geçim kaynağı olarak görenler sonucu bir türlü kabullenemiyor. Yetkili kurumları baskı altında tutmak istiyorlar. Bu yapılanlar Van'ın tüccar, sanayici ve esnafının tercihine hakarettir.” dedi.

SEÇİM KURULU 1. GRUP SEÇİMLERİNİ İPTAL ETTİ
Vanlı esnaf ve tüccarlar 22 Ekim Cumartesi günü sandık başına giderek, Van TSO’nun yeni başkanını seçmişti. Yapılan seçimlerde Beyaz Liste ile yarışan Zahir Kandaşoğlu 19 Meslek grubundan 10’ununu alırken, Mavi Liste ile yarışan Necdet Takva ise 9 grupta galip gelmişti.

Mavi Liste adayı Necdet Takva, seçim kuruluna itirazda bulunarak, 1. Grubun iptal edilmesini istemişti. Yapılan itirazlar sonrası seçim kurulu 1. grupta seçimin iptaline karar verdi.

"SEÇİMLER SİL BAŞTAN YAPILSIN"
Bu karar sonrası seçim bürosunda açıklamalarda bulunan Zahir Kandaşoğlu,"Bu durumdan dolayı büyük bir üzüntü ve utanç duyuyoruz. Sadece 1. Grubun iptal edilmesine karşıyız. Bizim itiraz ettiğimiz, bir oyla kaybedilen gruplar da var ve reddedildi. Biz böyle birilerinin isteğine göre ve kurulan düzeneğin işine gelecek şekilde kısmi iptalin karşısındayız ve kabul etmiyoruz. İptal edilecekse Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin tamamı iptal edilsin ve seçimler sil baştan yeniden yapılsın" dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem