Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca: ’’Amacımız vatandaşın sorununu çözerek, en kısa, en masrafsız, en hızlı ve seri bir şekilde adalete erişimi sağlamak’’

Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca: ’’Amacımız vatandaşın sorununu çözerek, en kısa, en masrafsız, en hızlı ve seri bir şekilde adalete erişimi sağlamak’’

Genel 28.08.2025 18:31:55 0
Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca: ’’Amacımız vatandaşın sorununu çözerek, en kısa, en masrafsız, en hızlı ve seri bir şekilde adalete erişimi sağlamak’’
Tarih: 28.08.2025 18:31 Güncelleme: 28.08.2025 18:31
Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca ve beraberindeki heyet, "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programı kapsamında Ardahanlılarla buluştu. Akarca, ’’Amacımız vatandaşın sorununu çözerek, en kısa, en masrafsız, en hızlı ve seri bir şekilde adalete erişimi sağlamak’’ dedi.
Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca ve beraberindeki heyet, "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programı kapsamında Ardahan’da vatandaşlarla bir araya geldi. Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi Salonu’ndaki programa Vali Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Faruk Demir, protokol üyeleri, muhtarlar, baro ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca yaptığı konuşmada, ’’Hak arama kültürünün bilincinin gelişmesi ile demokrasi kültürü gelişir, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti güçlenir. Bu kurumlar sizin için yapılmış olan kurumlar, vaat edilmiş olan kurumlar. Bunun için devletimiz bu kurumları kurmak suretiyle vatandaşın en kısa ve en hızlı bir şekilde hakkına kavuşmasını murat ediyor. Tabii bunlarla ilgili olarak çeşitli illerimizde toplantılar gerçekleştiriyoruz. Kısacası Kamu Denetçiliği Kurumu kapıları sonuna kadar vatandaşlara açık olan, idareyle de iyi iletişim ve verimli işbirliği içerisinde bulunan klasik bir şikayet ve denetim mekanizması değil. Bunu klasik diğer kurumlarla karşılaştırmayın. Bizim amacımız, sorunumuz burada idareyi örselemek, idareyi zora sokmak değil. Vatandaşın sorununu çözmeke, en kısa, en masrafsız, en hızlı ve seri bir şekilde adalete erişimi sağlamak. Bunun için elimizde güçlü imkanlar var. Bunlar nedir; sadece mevzuatı değerlendirmiyoruz. Ama bizim kanunumuz diyor ki; şikayetler, başvuru, insan haklarına dayandığı adalet anlayışı içinde hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönünde inceler, araştırır ve idareye tavsiyede bulunur. Dünyanın her yerinde kamu denetçiliği kurumları, ombudsmanlıklar ücretsiz ve tavsiye kararı vermektedir. Mahkeme kararı değil bu. Ama bu demek değildir ki idareler tamamen keyfi davransın, ya bu nasılsa tavsiye kararı ben uymasam da olur. Biz meclis komisyonu, karma komisyonu, uyan ve uymayan idareleri davet ediyoruz. Uyan idarelerin yöneticilerine plaket veriliyor, uymayan idarelere de tavsiye kararlarına niye uymadın diye sorgulanıyor’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ