Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler

Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler

Genel 10.02.2023 15:50:29 0
Kahramanmaraş Kapıçam Mezarlığı’nda acı görüntüler
Tarih: 10.02.2023 15:50 Güncelleme: 10.02.2023 15:50
Depremde hayatını kaybeden ve Kahramanmaraş şehir merkezindeki Kapıçam Mezarlığı’nda defnedilenlerin sayısı 5 bine ulaşırken, yaşanan yoğunluk ve çalışmalar İHA dronu tarafından görüntülendi. Mezardaki işlemler koordinasyon halinde seri bir şekilde gerçekleştiriliyor. Cenaze araçların biri gidip birisi geliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınları tarafından gözyaşları içinde defnediliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin defnedildiği Kapıçam mezarlığında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Görevliler, iş makineleri yardımı ile mezarları açarken, ambulanslarla getirilen cenazeler tek tek defnediliyor. Görevliler, vefat edenlerin kayıtlarını, parmak izlerini ve DNA örneklerini alıyor, kadınların mezar başlarına tülbent bağlanıyor.
Bu arada cenaze hizmetleri ile görevlendirilen Kırıkkale Valiliği görevlileri, cenazelerini il dışına götürmek isteyenlere ücretsiz tabut temin ediyor. Bu çalışmalar sırasında İHA muhabiri görevlilerle röportaj yaparken yaşanan artçı sarsıntı, yaşanan endişe kameralara yansıdı.
Depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden ve büyük üzüntü yaşayan bir vatandaş, İHA muhabirinin ‘Neler yaşadınız’ sorusuna, ‘Neler yaşamadık ki? diye cevap verdi.
Gözyaşlarının döküldüğü mezarlık alanında kameralara yansıyan bir görüntü ile yürek burktu. Yaşlı olan ve ismi öğrenilemeyen bir dede, 28 yaşında hayatını kaybeden torununun mezarı başında hüngür hüngür ağladı. Kendi kendine konuşan kederli dede, “29 Yaşında bir sürü hayallerim vardı. Ne diyeceksin. Takdiri ilahi engellenmez. Acı derin çok büyük. Tabi sadece bize olmadığı için herkesin başında aynı acılar var, sabredeceğiz, sabretmeye çalışacağız. Başka yapacak bir şey yok. Allah’tan geldi, ne yapalım. Böyle olmasını istemezdik. Allah’ım affet, Allah’ım herkesle beraber” diye ağladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ