Kahramanlar evine döndü

Kahramanlar evine döndü

Genel 14.02.2023 14:13:28 0
Kahramanlar evine döndü
Tarih: 14.02.2023 14:13 Güncelleme: 14.02.2023 14:13
Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde göçük altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasında fedakârca çalışan Kahramankazan Belediyesi Arama ve Kurtarma Birliği afet bölgesinden evine döndü.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramankazan Belediyesi tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Deprem haberini alır almaz afet bölgesine giden Arama Kurtarma Birliği, AFAD, UMKE gibi kurumların koordinesinde çalışmalarını özveriyle yürüterek göçük altından 84 canın kurtarılmasını sağladı.
Kahramankazan Belediyesi afet bölgesinden gelen Arama Kurtarma Birliğini tüm belediye personeliyle birlikte karşıladı. Belediyenin nikah salonunda düzenlenen karşılama töreninde salon giren ekipleri tüm personelin ayakta karşılaması duygulu anlara sahne oldu. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibi olur sözleriyle konuşmasına başlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Depremin yaşanmasından çok kısa bir süre sonra Arama Kurtarma Birliği liderimiz Ömer Ünal beni aradı. Durumun çok ciddi olduğunu hemen yola çıkacağını bildirdi. Ekip liderimiz hemen bölgeye doğru yola çıktı. 6 Şubat sabahı gün aydınlandığında depremin yıkıcı etkisini gördük. Ardından Arama Kurtarma ekibimizi bölgeye uğurladık. Arama kurtarma ekibimizden Allah razı olsun, aç susuz içerdeki insanları kurtarmaya çalıştılar. Ekibimiz UMKE, AFAD ile ortak çalışarak 84 kardeşimizi göçük altından çıkardılar. Arama kurtarma ekibimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Programın ardından Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz afet bölgesinde fedakarca çalışan tüm arama kurtarma ekibi ve görevli personele plaket takdiminde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kahramanlar evine döndü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ