Kahramanlar evine döndü

Kahramanlar evine döndü

Genel 14.02.2023 14:13:28 0
Kahramanlar evine döndü
Tarih: 14.02.2023 14:13 Güncelleme: 14.02.2023 14:13
Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde göçük altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasında fedakârca çalışan Kahramankazan Belediyesi Arama ve Kurtarma Birliği afet bölgesinden evine döndü.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramankazan Belediyesi tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Deprem haberini alır almaz afet bölgesine giden Arama Kurtarma Birliği, AFAD, UMKE gibi kurumların koordinesinde çalışmalarını özveriyle yürüterek göçük altından 84 canın kurtarılmasını sağladı.
Kahramankazan Belediyesi afet bölgesinden gelen Arama Kurtarma Birliğini tüm belediye personeliyle birlikte karşıladı. Belediyenin nikah salonunda düzenlenen karşılama töreninde salon giren ekipleri tüm personelin ayakta karşılaması duygulu anlara sahne oldu. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibi olur sözleriyle konuşmasına başlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Depremin yaşanmasından çok kısa bir süre sonra Arama Kurtarma Birliği liderimiz Ömer Ünal beni aradı. Durumun çok ciddi olduğunu hemen yola çıkacağını bildirdi. Ekip liderimiz hemen bölgeye doğru yola çıktı. 6 Şubat sabahı gün aydınlandığında depremin yıkıcı etkisini gördük. Ardından Arama Kurtarma ekibimizi bölgeye uğurladık. Arama kurtarma ekibimizden Allah razı olsun, aç susuz içerdeki insanları kurtarmaya çalıştılar. Ekibimiz UMKE, AFAD ile ortak çalışarak 84 kardeşimizi göçük altından çıkardılar. Arama kurtarma ekibimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Programın ardından Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz afet bölgesinde fedakarca çalışan tüm arama kurtarma ekibi ve görevli personele plaket takdiminde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kahramanlar evine döndü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ