Kahraman Polis Fethi Sekin anısına bin 500 kilometre pedal çevirdi

Kahraman Polis Fethi Sekin anısına bin 500 kilometre pedal çevirdi

Genel 13.09.2023 17:00:27 0
Kahraman Polis Fethi Sekin anısına bin 500 kilometre pedal çevirdi
Tarih: 13.09.2023 17:00 Güncelleme: 13.09.2023 17:00
Şehitler anısına çıktığı bisiklet turlarıyla bilinen Orhan Kotluk, İzmir Adliyesi’nden teslim aldığı Türk bayrağını şehit polis memuru Fethi Sekin’in memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesine getirdi.
İzmir’de yaşayan bisikletçi Orhan Kotluk (47), 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleşen saldırıda, kahramanca şehit düşen polis memuru Fethi Sekin anısına bisiklet turu düzenledi. Türk bayrağını İzmir Adliyesi önünden alan Kotluk, ardından yola çıktı. Bin 500 kilometreyi 12 günde kat eden Kotluk, Elazığ’ın Baskil ilçesine vardı. Kabir başına gelen Kotluk’u, Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin ve şehit Fethi Sekin’in kız kardeşi Fikriye Sekin karşıladı. Bisikletinden inen Kotluk, getirdiği Türk bayrağını Kaymakam Kundakçı, Başsavcı Yeğin ve Fikriye Sekin’e verdi. Ardından şehit Sekin’in kabri başında dua eden Kotluk, ziyaret defterini doldurdu.
Bayrağı teslim aldıklarını belirten Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, "Öncelikle Orhan ağabeyin ayaklarına ve ellerine sağlık, demek istiyorum. Yaklaşık bin 500 kilometre yolu büyük bir fedakarlıkla, emekle, belli zorlukları aşarak İzmir’den çıkıp Elazığ’ın Baskil ilçesine kadar geldi. Bize şanlı bayrağımızı, kutsal emanetimizi getirdi. Biz, büyük bir şeref ve onurla emaneti kendisinden teslim aldık. Bizler, şehitlere ahde vefa borcunu ödeyemeyiz, ömrümüz buna yetmez ama şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için elimizden geleni yapmak da boynumuzun borcu. Orhan ağabeyin bugün yaptığı da buna en güzel örneklerden bir tanesiydi. Tüm Türkiye’ye, kamuoyuna tekrardan Fethi Sekin’i, şehitlerimizi, şehitlerimizin hakkını, ahde vefa duygusunu bir kez daha hatırlatmış olduk. Bu vesileyle bu organizasyona emek verenlerden Allah razı olsun" dedi.
2005 yılından bu güne kadar aziz kahramanlar adına pedal çevirdiğini aktaran Orhan Kotluk, "Şimdiki faaliyetimiz 5 Ocak 2017 yılında İzmir Adliyesi önünde bombalı saldırıyı önlemeye çalışırken kurşunu bitmesi sonucu şehit düşen polis memuru kahramanımız Fethi Sekin anısına İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından teslim aldığım şanlı Türk bayrağımızla beraber 12 günlük bisiklet yolculuğu sonrası bugün Elazığ Baskil’deyim. Şehit Fethi Sekin’in mezarı başındayım. Bayrağımızı Baskil Kaymakamına teslim ettim. Ardından şehidimizin kız kardeşine yine tüm şehitlerimiz ve Fethi Sekin anısına bir bayrağımızı verdim. Yolculuğum yaklaşık bin 500 kilometre sürdü, 12 gün içinde buraya ulaştım. Ömrüm yettiğince bu tür faaliyetler devam edecek" diye konuştu.
Şehit Fethi Sekin’in kız kardeşi Fikriye Sekin ise, "Orhan ağabeyimizin bin 500 kilometre uzaklıktan pedal çevirerek buraya gelmesi gerçekten bizi çok onurlandırdı ve sevindirdi. Bu bayrak benim için çok değerli, bunu hep saklayacağım. Burada da kullanmayı düşünmüyorum çünkü bu benim için çok özel oldu. Bu duyarlılığı gösterip geldiği için rabbim, kendisinden razı olsun" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ