Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor

Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor

Genel 8.03.2023 15:11:32 0
Kadınlar Günü onlar için buruk geçiyor
Tarih: 08.03.2023 15:11 Güncelleme: 08.03.2023 15:11
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Muş’taki Danişment Gazi Öğrenci Yurduna yerleştirilen depremzedeler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buruk geçiyor.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezinde çalışan gençlik liderleri ve gönüllü gençler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Danişment Gazi Öğrenci Yurdunda kalan depremzede kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin Kadınlar Günü’nde kendilerini unutmadıkları için mutlu olduklarını belirten depremzede Elif Yarçin, “Yaşadığımız asrın felaketinden dolayı Malatya’dan Muş’a geldim. Çok güzel karşılandık, çok güzel ağırlandık. Bugün de Kadınlar Günü, sağ olsunlar bizleri unutmadılar. Çiçeklerimizi getirdiler. Bugün de unutulmadık. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Kadınlar için dünyanın çok zor bir yer olduğunu ifade eden depremzede Gizem Solak ise Kadınlar Günü’nün kendileri için buruk geçtiğini belirterek, “Gaziantep’ten Muş’a oğlumun eğitimleri için geldim. Oğlum burada özel eğitimine devam ediyor. Oğlumun özel durumları var. Yaralarımızı sarmak için burada çok güzel çalışmalar yapılıyor. Biz burada çok iyiyiz, huzurluyuz. Buraya gelmek bizlere çok iyi geldi. Burada güzel bir kültürün içinde bulduk kendimizi, herkes insanlık görevini çok iyi üstlenmiş. Bugün Kadınlar Günü ve bazı yazılar okuyorum, ‘kadın olmak en büyük direniştir’ diye. Gerçekten öyle, kadınlar için dünya çok zor bir yer. Çocuklarımızın başında olabilmek ve güçlü ebeveynler olmak için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin yarası kendisine çok ağır. Birçok aile birçok trajediye boyun eğmek zorunda kaldı. Allah’ın takdiri. Kadınlar Günü’nü canımız acıyarak kutluyoruz. İnşallah bundan sonra daha büyük acılar yaşamayız” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ