Kadın girişimci devlet desteğiyle tekstil atölyesini kurdu

Kadın girişimci devlet desteğiyle tekstil atölyesini kurdu

Ekonomi 21.11.2022 11:49:06 0
Kadın girişimci devlet desteğiyle tekstil atölyesini kurdu
Tarih: 21.11.2022 11:49 Güncelleme: 21.11.2022 11:49
Muş’ta devlet desteğiyle tekstil atölyesini kuran 30 yaşındaki 2 çocuk annesi Merve Şimşek, 30 kişiye istihdam sağlıyor.
15 yıl İstanbul’daki evinde tekstil işi yaptıktan sonra Muş’a gelerek devlet desteği ile kendi işinin patronu olan Merve Şimşek, yurt dışına ihracat yapıyor. 30 personelin çalıştığı atölyede günde bin 500 kıyafet dikimi yapılıyor.

“Devlet desteğiyle ev hanımlığından iş kadınlığına atıldım”
Bu işe atılmadan önce ev kadınlığı yaptığını ve KOSGEB desteğiyle kendi tekstil atölyesini açtığını kaydeden Merve Şimşek, “2 çocuk annesiyim ve 30 yaşındayım. Şu andaki kapasitemiz 30 kişi. Zamanla bu sayıyı yükseltebiliriz. Burada 150-200 kişi de istihdam edebiliriz. Günde 1000 ile bin 500 arası kıyafet dikiyoruz. Bu rakam yılda 400 bin civarında bir sayıya ulaşıyor. Yurt dışına ihracat yapıyoruz. Devlet desteği olmasaydı bu işi yapamayacaktım. Devletin desteğiyle bu işi yapabildim. İŞKUR’dan da destek alacağım. Devlet desteğiyle ev hanımlığında iş kadınlığına atıldım. Kadınlara bu işi yapmalarını tavsiye ediyorum. Kadınların ayakları üzerinde durmalarını istiyorum. İstanbul’da yaşıyordum ve buraya 4 ay önce taşındım. Orada tekstil işini evde yapıyordum. 15 yıl İstanbul’da kaldıktan sonra devletin desteğini duyarak buraya geldim” dedi.

“Buradan aldığımız maaşla ailemizin geçimin sağlıyoruz”
3 aydır tekstil atölyesinde iş başı yaptığını anlatan işçilerden Mehmet Güven de, “Şu anda mont üretiyoruz. Tekstil işi bizler için çok iyi oldu. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz ve meslek sahibi oluyoruz. Buradan aldığımız maaşla ailemizin geçimin sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çalışarak aileme katkıda bulunuyorum”
Çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu anlatan Zehranur Güler ise “3 ay önce burada işe başladım. Burada çalışarak aileme katkıda bulunuyorum. Makine kullanıyorum ve bir yandan da meslek öğreniyorum. Evde oturan kızlar tekstil işinde çalışabilirler. Tekstil olmasaydı iş bulamayacaktım” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ