Tarih: 22.09.2024 19:39

Kaçak Sigara Skandalında Vekil Ateş Altında: Sarıldığı Atatürkçülük Müdafası!

Facebook Twitter Linked-in

YÜKSEK DEĞERDE KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA VE APARAT ELE GEÇİRİLDİ

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün kullanımında olan bir araçta yapılan aramada, yüksek miktarlarda kaçak elektronik sigara malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi. Gümrükten kaçırılmış cihazlar ve ekipmanlar işin içindeyken, vekil olayın bilgisi dışında olduğunu ileri sürdü.

VEKİL ÜN'ÜN ŞOFÖRÜ TARAFINDAN YAPILAN KAÇAKÇILIK GİRİŞİMİ

Cipte yapılan aramalarda 530 adet boş elektronik sigara kutusu, 2,242 adet elektronik sigara kiti, 2,790 adet elektronik sigara başlığı, 1,275 adet elektronik sigara ateşleyicisi, 130 adet likit depolama haznesi ve 18 adet sigara likiti ortaya çıkarıldı. Bu ürünler üzerinde yapılan incelemede gümrük kaçağı oldukları tespit edildi. Aracı kullandığı belirlenen şoför ise ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

CHP'Lİ VEKİL ÜN'DEN "BİLGİM DIŞINDA GERÇEKLEŞTİ" AÇIKLAMASI

Ediz Ün yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ülke ve Edirne'nin sorunları için aktif olarak çalışan bir milletvekili olduğunu ve bu işlerde kullanmak için birden fazla araç kullandığını dile getirdi. Araçlarının tamir, bakım ve günlük işler için resmi ve gayri resmi yardımcıları tarafından kullanıldığını ifade etti. Bu olayın tamamen bilgisi dışında olduğunu vurgulayan Ün, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve adaletin yerini bulacağına güvendiğini belirtti.

ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR VE VEKİL İFADELERİNİ PAYLAŞIYOR

Ün, meydana gelen olayın hemen ardından suçlanan şahıslardan şikayetçi olduğunu ve bu konunun adli sürecine bizzat kendisinin dahil olduğunu iletti. Kendisinin suçları aydınlatmak için gerekli tüm desteği verdiğini ve olayın aydınlatılması için muvafakatname sağladığını söyledi. Ayrıca, vekil, araçta herhangi bir ayrıcalık gözetilmemesini talep ettiğini, bu olayın üstünün örtülmemesi gerektiğini açıkça ifade etti.

CHP'li vekilin ifadelerine göre, aracın servis bakımı için İstanbul'a gönderildiği sırada şoför ve bir diğer kişinin gümrük kaçağı malzemeleri yüklediği ve İstanbul'a sevk etmeye çalıştıkları belirtildi. Bu olaydan dolayı CHP'nin adının karışmasından büyük rahatsızlık duyduğunu ve gerçeklerin hızlı bir şekilde ortaya çıkmasını umduğunu iletti. Yürütülen soruşturma Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülürken, vekil Ün olaya ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —