Kabloları çalmak isteyen hırsız yanlış kabloyu kesince 40 dairenin elektronik cihazı yandı

Kabloları çalmak isteyen hırsız yanlış kabloyu kesince 40 dairenin elektronik cihazı yandı

Asayiş 24.07.2022 17:33:07 0
Kabloları çalmak isteyen hırsız yanlış kabloyu kesince 40 dairenin elektronik cihazı yandı
Tarih: 24.07.2022 17:33 Güncelleme: 24.07.2022 17:33
Elazığ’da kabloları çalmak için elektrik panosuna giren hırsız yanlış kabloyu kesince, fazla akım sonucunda bir sitede bulunan 40 dairedeki çoğu elektronik cihaz yandı. Sitede yaklaşık 400 bin lira hasar meydana geldiği bildirildi.
Olay, dün merkeze bağlı Abdullahpaşa Mahallesi 270. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir hırsız sokakta bulunan elektrik panosunun kilidini kırarak kabloları çalmak istedi. Hırsız yanlış kabloyu kesince 40 daireli Kuzova sitesine bir anda fazla akım gitti. Fazla akım sonucunda dairelerdeki çoğu elektronik cihazlar yandı. Telaşla aşağı inen site sakinleri durumu yetkililere bildirdi. Sitede yaklaşık 400 bin lira hasar meydana geldiği öğrenilirken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

"Hırsızların kabloyu kestiğini görünce yetkililere haber verdik"
Site yöneticisi Ahmet Demir, “Dün saat 15.00 sıralarında bir patlama sesi duyduk. Patlama sesiyle prizlerimizde duman ve koku hissettik. Daha sonra ne olduğunu anlayamadan aşağı indik. Sağa sola baktık ve koşuşturduk. Sitenin elektriğini kestim. Hiçbir zil ve cihaz çalışmadı. Panoda hırsızların kabloyu kestiğini görünce yetkililere haber verdik. Hasarın boyutunu daha sonra anladık. Burası 40 daire. Daire başı 10 bin zarar olsa 400 bin lira bir hasarımız var. Şu anda 2,5 bin lira bir zararım var. Bu sadece kombi. Fırının ve aspiratörün ne kadar çıkacağını bilmiyorum” dedi.

“Televizyon, buzdolabı, kombiler yandı”
Site sakinlerinden Selçuk Tokmak ise, “Kuzova sitesi sakiniyiz. Dün saat 15.00 sıralarında trafoda kabloların kesilmesi sonucu Kuzova sitesindeki yaklaşık 40 dairenin birçoğu mağdur durumda. Televizyon, buzdolabı, kombileri yandı. Bugün bir ekip gelip bu mağduriyeti gidermek için tutanak tuttular. Masraflar karşılanacak denildi. Nötr kabloyu kesmiş. Otomatik olarak 380 volt vermiş. Böyle olunca da tüm cihazlar yanmış” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ