Jandarma Komutanlarında Nöbet Değişimi: Orgeneral Arif Çetin Görevi Ali Çardakçı'ya Devretti

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Başkomutan değişikliği.

Genel 16.08.2024 14:47:00 0
Jandarma Komutanlarında Nöbet Değişimi: Orgeneral Arif Çetin Görevi Ali Çardakçı
Tarih: 16.08.2024 14:51

Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev değişimi yaşandı. Orgeneral Arif Çetin, yaş haddinden dolayı emekliliğe sevk edilirken, yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı.

GECE YARISI ATAMA HAREKETLİLİĞİ

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, emeklilik sürecinin başlatıldığı Orgeneral Arif Çetin'in koltuğuna Orgeneral Ali Çardakçı geçti. Yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin (1980-19), 2803 sayılı Kanunun 13'üncü maddesi gereğince 01 Eylül 2024 tarihinden geçerli olmak üzere yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edilmiştir" denildi.

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYAN İSİMDİ

Arif Çetin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında canı pahasına mücadele etmiş ve darbecilerin girişimlerine karşı direnmiştir. O gece yaşananlar hakkında Meclis Araştırma Komisyonu'nda bilgilendirmeler yapmıştı. FETÖ'cülerin darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'nı geri almak için verdiği mücadelede önemli bir yere sahiptir.

“OPERASYONLAR İMAMIN LOJMANINDAN YÖNETİLDİ”

Darbe girişimi gecesi yaşanan çatışmaların detayları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın nasıl korunduğu, Arif Çetin'in anlatımlarıyla ortaya çıkmıştı. O gece yaşananlar ve ardından girişimin başarısızlıkla sonuçlanması, Çetin'in dirençli liderliğinde simgeleşmiştir.

KARARGAHIN DARBECİLERDEN KURTULUŞU

Arif Çetin, Jandarma Genel Komutanlığı karargahını darbecilerin elinden kurtarırken yaşanan zorlukları ve savaş alanını andıran durumu aktarmış, şehitler ve yaralılar hakkında bilgi vermiştir. Darbecilerin kontrolüne geçen karargahın tekrar ele geçirilmesi sürecinde yaşanan mücadele, Çetin'in liderliğindeki kritik rollerle belirginleşmiştir.

PERSONEL ÜZERİNDEKİ SIKI KONTROLLER

Görev süresi boyunca operasyonel yetenekleriyle saygınlık kazanan Arif Çetin, özellikle FETÖ ve benzeri yapılarla ilişkili personel hakkında gerekli incelemelerin yapılması ve işlemlerin derhal uygulanması konusunda titiz bir tutum sergilemiştir.

Orgeneral Arif Çetin'in emekliliğe sevk edilmesiyle boşalan Jandarma Genel Komutanlığı görevini Orgeneral Ali Çardakçı devralmıştır. Resmi Gazete'de duyurulan bu önemli değişiklik, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki komuta kademesinin yeniden şekillendiğinin bir göstergesidir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem