İzmir Van dernekleri federasyon çatısı altında birleşiyor

İzmir'de Van'ın tanıtımına katkı sunan Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, 16 dernekle birlikte İzmir Vanlılar Federasyonu çatısı altında hizmete devam edeceklerini belirtti.

Van Haberleri 3.10.2023 13:35:00 0
İzmir Van dernekleri federasyon çatısı altında birleşiyor
Tarih: 03.10.2023 13:37 Güncelleme: 03.10.2023 16:41

Ege Vanlılar Federasyonu’ndan ayrıldıklarını söyleyen Turan, “Ege Vanlılar Federasyonuyla ilgili tüm derneklerle almış olduğumuz ortak kararla ayrılıp feshedilmesini talep edeceğiz. Tüm Vanlılar için orası bitmiştir. Bundan sonra İzmir Vanlılar Federasyonu çatısı altında Van’ımız için daha güzel çalışmalar yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Birliği, beraberliği, dayanışmayı ön planda tutacağız. Van’ı egolarımıza kurban etmeyeceğiz” dedi.

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden Vanlılar Derneği, Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği, Buca Vanlılar Derneği, Konak Vanlılar Derneği, Çiğli Vanlılar Derneği, Ege Vanlılar Derneği, İzmir Ercişliler Derneği, İzmir Vanlılar Derneği, Kuşadası Vanlılar Derneği, Torbalı Vanlılar Derneği, Van iş Adamları Derneği, Van Ercişliler Derneği, Menemen Vanlılar Derneği, Karşıyaka Vanlılar Derneği, Balçova Vanlılar Derneği ve İzmir Torbalı Vanlılar Derneği İzmir Vanlılar Federasyonu çatısı altında buluşarak hizmet etmeye devam edecek.

İzmir’de faaliyet gösteren Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Turan, “Emek veren, zaman harcayan, Vanlılar için elimizden gelen katkıyı sunan insanlarız. Biz Van’ın tanıtımına, gelişimine katkı sunmak için her türlü çalışmaya imza atıyoruz. Bu zamana kadar hiçbir beklentimiz olmadı. Çalışmalarımız tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. 16 derneğimizle birlikte bundan sonra daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“16 DERNEK VAN’IN TANITIMIYLA İLGİLİ ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”

İzmir’de 16 Van derneğinin güzel çalışmalar yaptığını belirten Turan, “Ülkemizde, Van’ımızda ve İzmir’imizde yaşayan tüm hemşehrilerimizi selamlıyorum. İzmir’imizde 80 bine yakın Vanlı hemşehrimiz yaşamaktadır. Bölgesel olarak büyük olduğu için ilçelerde dernek kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir ve ilçelerinde şuana kadar 16 dernek kurduk. 2009 yılında daha kitlesel hizmet verebilmek için 5 dernekle birlikte Ege Vanlılar Federasyonu’nu kurduk. 2009-2017 yılları arasında İshak Beyazıt başkanlığında çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Van’ımızın tanıtımına büyük katkı sunduk. Van depreminde de 120 bine yakın vatandaşımıza İzmir’de elimizden geldiğince destek sunduk. İshak Beyazıt Ege Vanlılar Federasyonu ile birlikte Halk Sanat Programını yürütüyordu. İki işi bir arada götüremeyeceğini söyleyip Ege Vanlılar Federasyonu’nu bizlere emanet etti. Ben o süreçte dernek başkanlarından oluşan bir federasyon kurulması talebinde bulundum ancak talebim kabul edilmedi. Dışarıdan biri gelerek Ege Vanlılar Federasyonu’nun başına geçti. Biz dernek olarak Van’ın kurtuluşu, tanıtımıyla ilgili güzel çalışmalara imza attık. İlçe derneklerimizde çok güzel etkinlikler gerçekleştirdi. Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, Buca Vanlılar Derneği Başkanı Arslan Okşan, Konak Vanlılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Keleş, Çiğli Vanlılar Derneği Başkanı İhsan Turan, Ege Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Türkmenoğlu, İzmir Ercişliler Derneği Başkanı Vedat Tosun, İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Yaşar Kara, Kuşadası Vanlılar Derneği Başkanı Sadettin Macit, Torbalı Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Yeke, Van iş adamları Derneği Başkanı Yılmaz Kaya, Van Ercişliler Derneği Başkanı Adil Öztünç, Menemen Vanlılar Derneği Başkanı Adem Vural, Karşıyaka Vanlılar Derneği Başkanı Selami Coşkun, Balçova Vanlılar Derneği Başkanı Murat Atar ve İzmir Torbalı Vanlılar Derneği Başkanı Elmas Gülsen Van’ın tanıtımıyla ilgili çok güzel çalışmalara imza attı. Bu arkadaşlarımız yıllardır Van ile ilgili her etkinlikte yer alıp ellerinden gelen desteği sunuyorlar” ifadelerini kullandı.

“EKİM AYI İÇERİSİNDE TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR”

Turan açıklamasının devamında, “Van’ın tanıtım günleriyle ilgili bir proje hazırladık. Projemizi tüm derneklerle paylaştık. Bunu Ege Vanlılar Federasyonu’nda yer alan arkadaşlarımıza da iletmek istedik. Çünkü çok güzel bir projeydi. Herkesin içinde yer alması gerektiğini düşündük. Ege Vanlılar Federasyonu bize haber vermeden 3 dernekle birlikte İzmir’de Van tanıtım günleri etkinliği gerçekleştirdi. Van’ı orada çok küçük düşürdüler. Birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü Van’dan bir iki kurum dışında kimse katılmadı. Van ile ilgili hiçbir ürüne rastlanmadı. İnsanlar o dönemde bizleri arayıp serzenişte bulundular. Bizde bunun üzerine Ege Vanlılar Federasyonu’nun genel kurul yaparak yeni yönetim oluşturmasını talep ettik ve seçilecek yönetimin başkanlığını da dernek başkanlarından birinin olmasını istedik. Yıllardır bu çağrımız karşılık bulmadığı için 16 dernekle birlikte önce platform kurup birbirimizle istişarelerde bulunduk. Daha sonra İzmir Vanlılar Federasyonu ismiyle tüzük hazırladık. Bu tüzüğümüzü tüm dernek başkanlarıyla paylaşarak incelemelerini istedik. Tüzükte herkes kendi fikrini, önerisini sundu. Kararları ortak şekilde aldık ve İzmir Vanlılar Federasyonu’nun kurulması elzem olmuştu, bizde kurduk. Van’a gelmeden önce yapmış olduğumuz toplantıda Ekim ayı içerisinde tanıtım günleri başlıyor. Etkinliklerimize start vereceğiz” dedi.

İzmir Van dernekleri federasyon çatısı altında birleşiyor

“FEDERASYONDA ALINAN TÜM KARARLARDA HERKESİN ORTAK İMZASI OLACAK”

İzmir Vanlılar Federasyonu’nda kararların ortak alınacağını kaydeden Turan, “Emek veren, zaman harcayan, Vanlılar için elimizden gelen katkıyı sunan insanlarız. Biz Van’ın tanıtımına, gelişimine katkı sunmak için her türlü çalışmaya imza atıyoruz. Bu zamana kadar hiçbir beklentimiz olmadı. Çalışmalarımız tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Derneklerimizin güçlenmesi için dernek binalarının yenilenmesi, dernek lokallerinin bir an evvel faal duruma geçirilmesi, iş insanlarımızın derneklerimizin yönetimine girmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Bu zamana kadar iş insanlarıyla ilgili hiçbir program yapmadık. Mustafa Ergenç ve Yılmaz Kaya İzmir Van İşadamları Derneği’ni kurdu. Şuan federasyonumuza katkı sunmaya hazırlar. Bunun gibi nice iş insanlarımız federasyonumuza katkı sunmak istiyor. Yeter ki birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlayalım. Bizim amacımız Van’ı her yerde en güzel şekilde temsil etmek, biz bu toprakların çocuklarıyız. Hiçbir zaman hemşehrilerimize kapılarımızı kapatmadık. Konu Van olunca bizim için akan sular durur. Bundan sonra da hem Van’ın tanıtımına, hem de Vanlı hemşehrilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz. İzmir Vanlılar Federasyonu yönetiminde dernek başkanlarımız başkan vekilliği görevini yürütecek. Dernek yönetimlerinde bulunan hemşehrilerimize de asil üye, genel sekreter ve sayman görevleri verilecek. Bu işi bilen, işinde ehil olan arkadaşlarımızla daha iyi, daha güzel, daha başarılı işler yapmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımız İzmir Vanlılar Federasyonu Kurucu Başkanlığını benim üstlenmemi istiyorlar. 6 ay sonra da iki yılda bir seçim yapılıp yeni başkan seçilmesini karar aldık. Dernek başkanlarımızın tümü sırasıyla zamanla başkanlık yapacak. Projelerimiz ve çalışmalarımız sekteye uğramadan devam edecek. Federasyonda alınan tüm kararlarda herkesin ortak imzası olacak. Kimse arasında ayrım yapmayacağız. Federasyon bir kişinin insafına kalmayacak. Herkes bir sefer başkanlık yapacak” diye konuştu.

“KURUMLAR VANLILARI BİRLİK İÇİNDE GÖRMEK İSTİYOR”

İzmir’de bulunan kurumların Vanlıları birlik, beraberlik içerisinde görmek istediğini söyleyen Turan, “İzmir’de kurumlar arası ikili ilişkilerimiz çok güçlü, ister yerel yönetimler olsun ister merkezi düzeyde olsun kurumlarla aramız çok iyi, Vanlıları önemsiyorlar. Diyaloğumuzu kesmiyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. Vanlıları çok sevip saygı gösteriyorlar. İzmir’de görev alan kurum amirleri Vanlıların birlik, beraberlik içerisinde hareket etmesini bekliyorlar. Vanlıları dağınık görmek istemiyorlar. Bakın yerel seçimler yaklaşıyor. İnanın siyasi partiler, milletvekilleri öncelikle bizimle görüşüp bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Biz yerel seçimlerde adaylarımızı çıkarabiliyoruz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Siyasi partide görev alıp sahada olan, emek veren, emek harcayan Vanlı hemşehrilerimiz varsa bizlerle istişare ederlerse biz onlar için tüm yolları açmaya hazırız. Şuan en çok Karabağlar’da Vanlı var. 25 binin üzerinde Vanlı yaşamaktadır” dedi.

“VAN’IMIZ İÇİN DAHA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Yeni oluşumla birlikte Van için daha güzel çalışmalar yapacaklarını söyleyen Turan, “Dönemin İstanbul Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat bizleri ziyaret ederek Vanlılar konfederasyonu açılımı yapmak istediğini dile getirdi. Biz o dönem olumlu yaklaştık. Birlik, beraberlik içerisinde hareket etmek istiyorduk. Tüm çalışmalar eş zamanlı yapılacaktı. Tabi o dönem bu gerçekleşmedi. Bizim o dönemki federasyon başkanımız Fevzi beye olmaması gereken şeylerle alakalı görüşlerini bildirdiği için İzmir’de Ege Vanlılar Federasyonunun konfederasyona katılmasını istemedi. Şuan konfederasyon çalışması var. Konfederasyon çalışmasında da inşallah yetiştirebilirsek İzmir Vanlılar Federasyonu’nun girmesini isteriz ama Ege Vanlılar Federasyonuyla ilgili tüm derneklerle almış olduğumuz kararla ayrılıp oranın feshedilmesini talep edeceğiz. Tüm Vanlılar için orası bitmiştir. Bundan sonra İzmir Vanlılar Federasyonu çatısı altında Van’ımız için daha güzel çalışmalar yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Birliği, beraberliği, dayanışmayı ön planda tutacağız. Van’ı egolarımıza kurban etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“VAN’DAKİ KURUMLAR İL DIŞINDAKİ DERNEKLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI”

Ercan Turan son olarak şunları söyledi; “Bu zamana kadar dönemin Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ hariç Van’daki hiçbir kurumdan destek alamadık. İzmir’de düzenlenen fuarlarda herkes kendisine ait stant açarak tanıtım çalışması yapıyor. Van Valiliği ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuara katılıp tanıtım çalışması yapıyor ancak dernekleri hiçbir şekilde bilgilendirmiyorlar. Biz vatandaşlardan duyup öyle tanıtım günleri etkinliklerine katılıyoruz. Bu yanlıştır. Bizde bu tür etkinliklere katkı sunmak istiyoruz. Gönül ister ki tanıtım günleri etkinliğine Vanlı derneklerde katılıp ilimizin tanıtımına, turizmine, gelişimine katkı sunsun. Bu bize gurur verir. İnşallah bundan sonra bu yanlıştan dönülür. Hepimiz birlikte el ele vererek Van için çalışırız. Ben son olarak Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a, çalışanlarına, dostlarımıza çok teşekkür ederim. Derneklerimizin kurulduğu günden bu yana İzmir’deki bütün çalışmalarımızı, hayata geçirdiğimiz projelerimizi milyonlara duyuran Vansesi Gazetesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz.”


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem