İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor

İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor

Ekonomi 21.02.2023 11:06:44 0
İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor
Tarih: 21.02.2023 11:06 Güncelleme: 21.02.2023 11:06
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir’deki konut durumu hakkında bilgi veren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “İzmir’i boşaltan ve İzmir’e gelen bir kesim var. Bir taraf satıyor, bir taraf alıyor ama arz talebi karşılayamadığı için fiyatlar artıyor” dedi.
İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir’de yaşanan konut sirkülasyonunu değerlendirdi. Güleroğlu, “Yaşadığımız yıkıcı deprem hepimizi çok üzdü. 10 ili etkileyen bir deprem yaşadık. Hepimiz çok etkilendik. Şu ara kimisi evini satıyor, kimisi ikinci evini satıyor, kimisi başka bir yere taşınma planı yapıyor. Özellikle içinden fay geçen her ilde bu riskler söz edildiğinde insanlar tedirginlik yaşıyor. İzmir’de de yıkıcı bir deprem yaşadık. Görüyoruz ki birçok semtte taşınanlar var. Pandemi dönemine evlerin fiyatları iki katına çıkmıştı. İzmir depreminden sonra tek katlı evlere rağbet artmıştı ve fay olmayan, zemini sağlam olan yerlere yönelme oldu. İnsanlarda müstakil ve bahçeli ev alma hareketi başladı. Yani İzmir’i boşaltan ve İzmir’e gelen bir kesim var. Bir taraf satıyor, bir taraf alıyor ama arz talebi karşılayamadığı için fiyatlar artıyor” diye konuştu.

“Konut sayımız az”
Deprem yönetmeliğine uygun binalara vurgu yapan Güleroğlu, “Şu anda her bina alınıp satılıyor. Tabii ki deprem yönetmeliğine uygun binalar öncelikli oluyor. Bunların fiyatları da yüksek. Diğerlerinde fiyatlar daha uygun ve bunları da yatırımcılar alıyor. Aldıktan sonra binadan karot alınıyor. Hasar varsa bina yıkılıp yenisi yapılıyor. Şu an fay hattı geçmeyen bölgelere daha çok göç var ama İzmir’de zaten konut açığı var. Yani elimizde ev yok. Olan evlerde de rakamlar yükseldi. Öğrenciler var, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan kaçıp gelenler var, İran-Irak’tan göç var; konut sayımız az. Bütün bunlara baktığımızda konut açığının kapanması ve konutların deprem yönetmeliğine uygun yapılması şart” sözlerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ