İyi Partili Ethem Baykal: Elimizde atom bombası gibi belgeler var

İyi Parti'den ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak Ensonhaber'in canlı yayın konuğu oldular.

Politika 25.07.2023 23:39:00 0
İyi Partili Ethem Baykal: Elimizde atom bombası gibi belgeler var
Tarih: 25.07.2023 23:42 Güncelleme: 25.07.2023 23:39

İyi Parti'den ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak Ensonhaber'in canlı yayın konuğu oldular. İki isim ellerinde atom bombası etkisinde belgelerin olduğunu ve sürecin sonunda bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade ettiler.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgi ile çıktan Millet İttifakı'nın ikinci büyük ortağı İyi Parti'de taşlar yerinden oynuyor.

Tek aday olarak girdiği İyi Parti Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Genel Başkan Meral Akşener'in parti içi muhalefete yönelik başlattığı operasyon kavganın fitilini ateşledi.

Geçtiğimiz hafta aralarında İyi Parti'nin kurucularından olan 6 ismi kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk etti.

6 ismin ihracı istendi
Meral Akşener'in imzasıyla atılan adımda partiden Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak'ın ihracı istendi.

İhraç edilmek istenen isimler tepkilerini bir bir dile getirirken gündemin nabzını tutan Ensonhaber canlı yayınında dikkat çeken bir yayın gerçekleşti.

Baykal ve Koçak Ensonhaber'in konuğu oldu
Gündem Özel programının konuğu ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak oldu.

"Elimizde atom belgesi büyüklüğünde belgeler var"
İyi Parti'de yaşananlarla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunan iki isim ellerinde İyi Parti'de atom bombası oluşturabilecek belgeler olduğunu ifade ettiler.

İyi Parti'nin başarısız olma nedenlerini sıraladı
Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ethem Baykal şunları kaydetti:

Kurultayda defolun, kahrolun gibi ifadeler kullanıldı bunların aynısını misliyle iade ediyoruz. Çoğalacağımız yere küçülmeye gitmişiz. Elimizde belgeler var bazılarına kelepçe taktığımız günleri göreceğiz. Elimizdeki atom bombası niteliğindeki bilgileri sürecin sonunda kullanacağız. Bizim partimizi başarısızlığa götüren birincisi lider eksikliği, ikincisi FETÖ sızıntıları, üçüncüsü HDP ile işbirliğidir ve en sonunda da kara parayla partide iş görmektir.

"Biz bu çalışmalarla birelerinin büyümesini sağlıyormuşuz"
İhracı istenen bir diğer isim olan İsmet Koçak ise konuşmasında şunları söyledi:

Biz ön seçimlerde yapılan yanlışlara itiraz ettiğimiz için böyle bir karar alındı. Eleştiriyorsanız siz bu partiye yaranamıyorsunuz, bu defolun gidin ben partimi büyütmek istemiyorum demektir. Geldiğimiz noktada milletvekili adayı belirlenirken gösterilen özensizlik genel başkanın partiyi büyütme hedefinin olmadığını göstermiştir. Bizim hedefimiz demokratik, kurumsal bir parti inşaa etmekti. Gecemizi gündüze kattık il il sokak sokak gezdik. Farkettik ki biz bu çalışmalarla birelerinin büyümesini sağlıyormuşuz. Partimize bir gün dahi üye olmamış insanlar listeler açıklanmadan bir gün önce üye olup seçilebilecek yerlerden aday gösterildiler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ