İyi Partili Ethem Baykal: Elimizde atom bombası gibi belgeler var

İyi Parti'den ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak Ensonhaber'in canlı yayın konuğu oldular.

Politika 25.07.2023 23:39:00 0
İyi Partili Ethem Baykal: Elimizde atom bombası gibi belgeler var
Tarih: 25.07.2023 23:42 Güncelleme: 25.07.2023 23:39

İyi Parti'den ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak Ensonhaber'in canlı yayın konuğu oldular. İki isim ellerinde atom bombası etkisinde belgelerin olduğunu ve sürecin sonunda bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade ettiler.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgi ile çıktan Millet İttifakı'nın ikinci büyük ortağı İyi Parti'de taşlar yerinden oynuyor.

Tek aday olarak girdiği İyi Parti Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Genel Başkan Meral Akşener'in parti içi muhalefete yönelik başlattığı operasyon kavganın fitilini ateşledi.

Geçtiğimiz hafta aralarında İyi Parti'nin kurucularından olan 6 ismi kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk etti.

6 ismin ihracı istendi
Meral Akşener'in imzasıyla atılan adımda partiden Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak'ın ihracı istendi.

İhraç edilmek istenen isimler tepkilerini bir bir dile getirirken gündemin nabzını tutan Ensonhaber canlı yayınında dikkat çeken bir yayın gerçekleşti.

Baykal ve Koçak Ensonhaber'in konuğu oldu
Gündem Özel programının konuğu ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak oldu.

"Elimizde atom belgesi büyüklüğünde belgeler var"
İyi Parti'de yaşananlarla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunan iki isim ellerinde İyi Parti'de atom bombası oluşturabilecek belgeler olduğunu ifade ettiler.

İyi Parti'nin başarısız olma nedenlerini sıraladı
Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ethem Baykal şunları kaydetti:

Kurultayda defolun, kahrolun gibi ifadeler kullanıldı bunların aynısını misliyle iade ediyoruz. Çoğalacağımız yere küçülmeye gitmişiz. Elimizde belgeler var bazılarına kelepçe taktığımız günleri göreceğiz. Elimizdeki atom bombası niteliğindeki bilgileri sürecin sonunda kullanacağız. Bizim partimizi başarısızlığa götüren birincisi lider eksikliği, ikincisi FETÖ sızıntıları, üçüncüsü HDP ile işbirliğidir ve en sonunda da kara parayla partide iş görmektir.

"Biz bu çalışmalarla birelerinin büyümesini sağlıyormuşuz"
İhracı istenen bir diğer isim olan İsmet Koçak ise konuşmasında şunları söyledi:

Biz ön seçimlerde yapılan yanlışlara itiraz ettiğimiz için böyle bir karar alındı. Eleştiriyorsanız siz bu partiye yaranamıyorsunuz, bu defolun gidin ben partimi büyütmek istemiyorum demektir. Geldiğimiz noktada milletvekili adayı belirlenirken gösterilen özensizlik genel başkanın partiyi büyütme hedefinin olmadığını göstermiştir. Bizim hedefimiz demokratik, kurumsal bir parti inşaa etmekti. Gecemizi gündüze kattık il il sokak sokak gezdik. Farkettik ki biz bu çalışmalarla birelerinin büyümesini sağlıyormuşuz. Partimize bir gün dahi üye olmamış insanlar listeler açıklanmadan bir gün önce üye olup seçilebilecek yerlerden aday gösterildiler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ