İtfaiye personelinin ‘eldiveni’ kurtuluşun hikayesi oldu

İtfaiye personelinin ‘eldiveni’ kurtuluşun hikayesi oldu

Genel 21.02.2023 13:24:23 0
İtfaiye personelinin ‘eldiveni’ kurtuluşun hikayesi oldu
Tarih: 21.02.2023 13:24 Güncelleme: 21.02.2023 13:24
Depremde enkaz altından çıkarılıp sedyeye konulan minik Reyyan, itfaiye personelinin elini bırakmak istemedi. O sırada eldivenini çıkaran itfaiye personelinin elinde eldivenin biri kalırken, diğeri ise Reyyan’la birlikte sedyede gitti. O anları unutamayan itfaiye personeli, “Eldiveni ömrüm boyunca saklayacağım” dedi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşanan depremlerde arama-kurtarma personeli olarak görev yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli Cemalettin Dumlu(25), enkaz altından kurtardığı minik Reyyan ile yaşadığı anı unutamıyor. Reyyan’ın elinin bırakmamasından dolayı eldivenin tekini sedye üzerindeki Reyyan’a bırakmak zorunda kalan Dumlu, yaşadıklarını anlattı.

"Ömrüm boyunca eldiveni saklayacağım"
Olayı anlatan Cemalettin Dumlu, “5 kişinin enkaz altında kaldığını söylediler. Biz de ekip olarak orada çalışmaya başladık. Enkaz içerisinde 3 kişi çalışıyorduk. Enkaz altında 3 yetişkin, 2 çocuk vardı. Çocuklardan bir tanesinin ismi ise Reyyan’dı. Onu kurtarırken önde çavuşum vardı. Çavuşun elini sıkıca tutuyordu ve bırakmıyordu. Çavuşum bana dedi ki ‘Çok korkuyor, senin elini tutsun’ dedi. Ben o sırada sedyeye yerleştiriyordum. Kendi elimi tutturdum. Sedyeye yerleştirdik. Sedyeyi çekiyorlardı ama sedye gidemiyordu. Halen benim elimi tutuyordu. Ben ’yavrum, hadi elimi bıraktım seni kurtaracağız’ diyordum. O da ‘Ben yüzme bilmiyorum, lütfen elimi bırakma’ dedi. Artık canım da yanmaya başlamıştı, elimi çok fazla sıkıyordu. Ben eldivenimi çıkardım. Eldiven onunla gitti, diğeri bende kaldı. Eldiven hala bende ve ömrümün sonuna kadar saklayacağım” diye konuştu.

“Bozkurt’taki selde yardım edilen kişiydim, şimdi yardım eden”
Kastamonu Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde yardım edilen kişi olduğunu anlatan Dumlu, “Ben Samsun’a atanmadan önce mülakatlar sırasında Kastamonu Bozkurt’ta yaşıyordum. Bozkurt selinde yardım edilen kişiydim. Bu depremde ise yardım eden kişi oldum. Bu zaten benim için bir vefa borcuydu. Benim için çok önemli bir meslektir itfaiyecilik. Vefa borcumu bir noktada yerine getirmiş oldum” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ