İtfaiye eri, annesiz kalan kirpiyi elleri ile besledi

İtfaiye eri, annesiz kalan kirpiyi elleri ile besledi

Genel 10.06.2024 10:14:10 0
İtfaiye eri, annesiz kalan kirpiyi elleri ile besledi
Tarih: 10.06.2024 10:14
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 20 yıldır çalışan itfaiye eri Hasip Bozkır, annesiz kalan 6 kirpi yavrusunu yaklaşık 1 haftadır elleriyle besliyor. Şırıngayla kirpileri besleyen Bozkır, örnek davranışı ile takdir topladı.
Bingöl’de yaklaşık 1 hafta önce bahçesinde ot biçen bir vatandaş, annesiz 6 kirpi yavrusuna rastladı. Durumu öğrenen Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde 20 yıldır çalışan Hasip Bozkır, vatandaşla irtibata geçerek kirpi yavrularını teslim aldı. Daha sonra müdürlüğünün bahçesine getirerek kirpileri beslemeye başlayan itfaiye eri Bozkır, 1 haftadır kirpileri şırınga yardımıyla süt vererek hayatta tutmaya çalışıyor.

"Doğada beslenebilecek duruma gelince salacağım"
Yavru kirpilerinin ilk geldiklerinde gözlerinin kapalı olduğunu ancak süt vererek beslemeye çalıştırdığını belirten Bozkır, kirpilerin gözünün açıldığını ve yürümeye başladığını söyledi. Kendisinin de hayvansever bir vatandaş olduğunu belirten Bozkır, kirpilerin tamamen toparladığında doğal ortamına salacağını ifade etti. İtfaiye eri Hasip Bozkır, "20 yıldır Bingöl’de itfaiye eri olarak çalışıyorum. İnsanların yanı sıra dara düşen hayvanların da yardımına koşuyoruz, kurtarıyoruz. Ot biçerken kirpilerin annesinin olmadığını, gözlerinin kapalı olduğunu söyledi. Ne yapalım dediler? Ben de dedim ki getirin ben burada beslerim. İtfaiye bahçemizin yeri geniş ben de hayvansever olduğum için bakarım dedim. Getirdim, birkaç gündür bakıyorum, süt veriyorum. Bahçeye salıyorum, akşamları tekrar yerlerine bırakıyorum. İnşallah yaşatırız yavruları. Bir hafta kadar daha bakmaya devam edeceğim, gözleri açıldı. Eğer doğada beslenebilirse doğal ortamlarına salacağım" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem