İsviçre'den Türkiye'deki muhalefete akıl: Erdoğan karşısında tek şansınız yeniden birlik olmak

İsviçre merkezli Neue Zürcher Zeitung, Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl verdi.

Politika 18.08.2023 11:30:00 0
İsviçre
Tarih: 18.08.2023 11:34 Güncelleme: 18.08.2023 11:34

Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl veren İsviçre merkezli Neue Zürcher Zeitung, Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin yeniden birlik olmasından geçtiğini vurguladı.

14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giden Türkiye, seçimini bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullandı.

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalara ara vermeden başlarken Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başını çektiği muhalefet kanadı ise birbirine düştü.

Seçim yenilgisinden sorumlu tutulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm tepkilere rağmen koltuğunu bırakmazken Millet İttifakı ortakları da peş peşe ittifakı derinden sarsan açıklamalarda bulundu.

İsviçre'den muhalefete taktik

İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl verdi.

"Türk muhalefeti, Erdoğan karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu" denilen haberde, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadeleri kullanıldı.

Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini vurgulayan NZZ, "Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı" dedi.

İsviçre'den Türkiye'deki muhalefete akıl: Erdoğan karşısında tek şansınız yeniden birlik olmak

Hedefte Kılıçdaroğlu var: Kaybetti ama bırakmıyor

"Kılıçdaroğlu bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmıyor" vurgusu yapılan haberde, "Kılıçdaroğlu öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor" denildi.

"Kavgayı sonlandıramazlarsa yerel seçimler için durum parlak görünmüyor" ifadelerine yer veren NZZ, "Hükümet karşıtlarının Erdoğan karşısında tek şansı birlik olmak ama mayıs yenilgisi sonrası altılı masa ittifakından eser kalmadı" görüşünü okuyucularına aktardı.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ