İstanbul'da Gözaltı Operasyonu Sanat Dünyasında Sessizliği Yarattı: İmamoğlu'na Destek Beklentisi Karşılanmadı mı?

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması, Türkiye siyasetinde yeni bir tartışma başlattı. Ancak sanat camiasından beklenen geniş çaplı tepki gecikince, akıllara eski olaylar geldi.

Genel 19.03.2025 21:14:00 0
İstanbul
Tarih: 19.03.2025 21:16 Güncelleme: 19.03.2025 21:14

Türkiye siyaseti son günlerde arka arkaya gelen iddialarla çalkalanıyor. CHP kurultayındaki şaibe iddialarından belediyelerdeki yolsuzluk soruşturmalarına, kent uzlaşısı tartışmalarından "sorunlu" diploma polemiğine kadar birçok konu gündemi meşgul ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sabah saatlerinde başlattığı operasyonla ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişi gözaltına alındı.

Sanat Camiasının Tepkisi: Destek Verenler ve Sessiz Kalanlar

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından sanat dünyasından bazı isimler sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi. Ancak, genellikle muhalif duruşlarıyla tanınan ve toplumsal olaylarda aktif rol alan birçok ünlü ismin sessizliği dikkat çekti. Bu durum, özellikle Gezi Parkı olaylarında tartışma yaratan menajer Ayşe Barım'ı akıllara getirdi.

Gezi Parkı Menajeri Ayşe Barım: Hatırlanan İsim

Gezi Parkı olayları sırasında ünlü oyuncuları protestolara dahil etmekle suçlanan ve tutuklanan Ayşe Barım, sosyal medya üzerinden örgütlediği "HelpTurkey" kampanyasıyla tanınıyordu. Sanat camiasının bu sessizliği, geçmişte benzer bir rol üstlendiği iddia edilen Barım'ın adının anılmasına neden oldu.

Sosyal Medyadaki Destek Mesajları

İmamoğlu’na destek veren bazı ünlü isimlerin paylaşımları şöyle:

Şahan Gökbakar: Ünlü komedyen, sosyal medya hesabından siyah bir ekran paylaşımı yaparak sessiz protesto gösterdi. Yorumları kapattı.
Özge Özpirinçci: Oyuncu Özge Özpirinçci, "Yaşadığımız bu adaletsiz, hukuksuz, utanç dolu ve korkunç günleri evlatlarımızı anlatırken 'Ama bunların hepsi geride kaldı ve bak dediği gibi her şey çok güzel oldu' demek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Pınar Sabancı: Pınar Sabancı ise yaptığı paylaşımda, "Çok enteresan. Açıkçası bugün diplomanın iptali filan umurumda değil. Çok önemli ama asıl önemli olan, artık bu ülkede herkesin kazanılmış tüm hakları tehlike altındadır. Bu akıl milleti tehdit eden bir akla dönüşmüştür. Herkesin elinden her şeyi alabilirler" dedi.

Sessizliğin Ardındaki Nedenler Merak Konusu

Sanat camiasının çoğunun sessiz kalması, kamuoyunda çeşitli soruları beraberinde getirdi. Bu durumun nedenleri ve sanatçıların bu konudaki tutumu ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ