İstanbul Kağıthane'de Susturuculu Suikast: Filistinli İş Adamı Hayatını Kaybetti, Mossad Şüphesi Gündemde

Filistinli iş insanı İstanbul'da silahlı saldırıya uğradı.

Asayiş 19.08.2024 11:09:00 0
İstanbul Kağıthane
Tarih: 19.08.2024 11:15

İSTANBUL'DA SİLAHLI SALDIRI

İstanbul'un Kağıthane ilçesi, silahlı saldırıya sahne oldu. Olay, dün gece 22:30 sularında Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak'ta gerçekleşti. Saldırgan, park halinde bulunan ve içerisinde iki Filistinli ve bir koruma olduğu belirtilen otomobil üzerine susturuculu silahla ateş açtı. Filistinli iş insanı A.K. (30) hayatını kaybetti, arkadaşı F.M. ve koruması E.K. yaralandı.

OLAY SONRASI MOSSAD İDDİALARI

Saldırgan, olayın ardından kayıplara karıştı. Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de yaralılara müdahale ederek onları hastaneye sevk etti. Yapılan inceleme neticesinde, çok sayıda boş kovan ve susturucu takılmış bir tabanca bulundu. Saldırının ardından İsrail gizli servisi Mossad'ın adı geçen iddialar, olayın uluslararası boyuta taşınabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

ISRAİL MEDYASI OLAYI TAKİP EDİYOR

Saldırının ardından, İsrail medyasında da geniş yer bulduğu görüldü. Bazı haber siteleri, olayın cezai anlaşmazlık nedeniyle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Haberlerde, ölen kişinin aslında Kuzey İsrail'de yaşayan bir İsrailli olduğu iddiaları dile getirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği de yaşanan olayla ilgili detaylı bir açıklama yaparak, saldırının faili veya faillerinin bulunması için kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yaralıların tedavisinin sürdüğü belirtildi ve kullanılan silaha dair bulgular paylaşıldı. Skandal saldırı sonrası soruşturma devam ederken, gelişmeler merakla takip ediliyor.