Tarih: 24.09.2024 16:59

İsrail'in Ölümcül Harekatı: Hizbullah Lider Kadrosu Yok Edildi!

Facebook Twitter Linked-in

LÜBNAN'DA GÜÇ KAYBEDEN HİZBULLAH

İsrail, Gazze'de gerçekleştirdiği ağır saldırılarından sonra odak noktasını kuzeye, Lübnan'a çevirdi. İsrail güçleri, Lübnan'daki Hizbullah örgütü üzerinde yoğun hava saldırıları düzenleyerek, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın komuta kademesindeki tüm isimleri hedef aldı.

ARTAN ORTA DOĞU GERİLİMİ

Bölgedeki bu yeni gelişme, Orta Doğu'da süregelen gerilimi daha da artırıyor. Uluslararası toplumun endişeleri artarken, yaşananlar dünya genelinde 3. Dünya Savaşı'nın eşiğinde olunduğu yönünde spekülasyonlara neden oluyor.

HİZBULLAH KOMUTANLARI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Hizbullah'a yönelik sürdürdüğü operasyonlarda Hamas'ın lideri İsmail Heniyye'nin İran'da, Hizbullah'ın askeri komutanı Fuad Şükr'ün de Beyrut'ta öldürülmesinden sonra, örgütün üçüncü adamı Ali Karaki ile üst düzey üyesi İbrahim Aqil de öldürüldü.

 

HİZBULLAH'TAN KAYIPLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YOK

Öldürülen Karaki'nin ölümü Hizbullah tarafından henüz teyit edilmemişken, Aqil'e düzenlenen saldırı sırasında onunla birlikte 14 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtiliyor. ABD tarafından terörist olarak listelenen ve başına 7 milyon dolarlık ödül konulan Aqil, İsrail'in hedefindeki en önemli figürlerden biriydi.

HİZBULLAH'IN AĞIR KAYIPLARI

Son bir yıl içinde İsrail'in düzenlediği operasyonlarda Radwan Gücü'nün kıdemli komutanı Wissam al-Tavil, saha komutanı Talib Sami Abdullah ve Hizbullah bölge komutanı Muhammed Nasır da dahil, birçok Hizbullah mensubu öldürüldü. Son dakika gelişmesine göre bir komutan daha, İbrahim Kubeysi, İsrail'in Beyrut'taki hava saldırısında hayatını kaybetti.

YÜZLERCE İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Lübnan üzerindeki İsrail bombardımanı neticesinde Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre toplam 558 kişi öldü. Bunların 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere, 1835 kişi de yaralandı. Ülkede yaşanan iç göç ve eğitime ara verilmesi gibi olaylar, gerilimin yaşam koşullarına olan etkisini gösteriyor.

İsrail tarafında ise, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle hafif yaralanan 11 kişi ve bir trafik kazası sonucunda ölen 1 kişi, gerilimin bölgesel etkilerinin bir göstergesi olarak kayıtlara geçmiş durumda.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —