İsrail'in İran'a Hava Saldırısı: Karşılık Verildi ve Uçuşlar Durduruldu

İsrail'in Gece Baskınına İran'dan Ateşli Karşılık: Hava Savunma Sistemleri Saldırıyı Püskürttü, Tahran Uçuşlara Kapandı!

Dünya 26.10.2024 10:47:00 0
İsrail
Tarih: 26.10.2024 10:51

İSRAİL'İN SALDIRIYA GEÇTİĞİ İDDİASI: İRAN'DAN JET YANIT

İran, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde yer alan bazı askeri noktaları hedef aldığı saldırılara hava savunma sistemleri ile başarılı bir şekilde karşılık verildiğini açıkladı. Gece saatlerinde gerçekleşen bu olaylar bölgedeki gerilimi artırırken, İran'ın "sınırlı hasar" meydana geldiğini ve olayın ayrıntılarının incelendiğini belirtti.

TAHDİTLERE RAĞMEN SALDIRILAR DEVAM ETTİ

İran tarafından yapılan ilk açıklamada, İsrail'in İranlı yetkililerin uyarılarına rağmen üç farklı eyalette askeri noktalara yönelik saldırılar gerçekleştirdiği ifade edildi. İran Hava Savunma Karargahı, hava savunma sistemlerinin etkili bir savunma gerçekleştirdiğini, ancak belli alanlarda hasar oluştuğunu açıkladı.

İRAN MISILLEME YAPMA HAKKINI SAKLI TUTUYOR

Yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, ismi saklı tutulan bir kaynağın verdiği bilgilere göre İran, İsrail'in hava saldırısına misilleme yapmaya hazır olduğunu, saldırıya her zaman ve uygun bir şekilde karşılık vereceği konusunda şüphe olmadığını ifade etti.

İRAN'DA UÇUŞLAR SÜRESİZ OLARAK ASKIYA ALINDI

İsrail'in düzenlediği hava saldırıları sonrasında İran'da, teslim haberi kaynaklarına dayandırılarak, tüm uçuşların ikinci bir bildirime kadar askıya alındığı duyuruldu. İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü'nün bu bilgiyi teyit ettiği belirtildi.

GECELEYİN İRAN'DA YAŞANAN PATLAMALAR

İran ve İsrail arasındaki gerilim, İran devlet televizyonu tarafından rapor edilen ve Tahran'ın doğusundan gelen şiddetli patlama seslerinin duyulması ile doruğa çıktı. Seslerin İsrail'in saldırılarına karşı İran hava savunma sistemlerinin füzelerinden kaynaklandığı aktarıldı. İsrail ordusu, İran'da askeri hedeflere yönelik saldırının başarıyla tamamlandığını açıklarken, İran Acil Durum Merkezi saldırılarda herhangi bir yaralanma olmadığını ifade etti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem