İsrail'in Bombardımanında 180 Can Kaybı: Lübnan Yaralarını Sarıyor

Lübnan'd acı gün: İsrail saldırılarında 180 kişi hayatını kaybetti.

Dünya 23.09.2024 17:58:00 0
İsrail
Tarih: 23.09.2024 18:03

ÖLENLER ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLAR DA BULUNUYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan acı bir açıklama ile İsrail'in sabah saatlerinde Lübnan'a düzenlediği bombardımanlarda en az 180 kişinin öldüğü, 400'den fazla kişinin yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, hayatını kaybedenler arasında kadınların, çocukların ve sağlık görevlilerinin de olduğu bilgisine yer verildi.

HİZBULLAH'TAN KARŞILIK

İsrail ile gerilimin tırmandığı Lübnan'da Hizbullah'tan da açıklama gecikmedi. Hizbullah, İsrail ordusunun belirttiği askeri noktalara sayısız füze gönderdiğini ve bunun İsrail'in güney ve Bekaa'da gerçekleştirdiği saldırılara yanıt olduğunu ifade etti. Ayrıca İsrail'in Hayfa kenti yakınlarındaki Rafael savunma sanayi tesisi de dahil olmak üzere iki askeri noktayı vurduğunu belirtti.

İSRAİL'DEN LÜBNAN HALKINA TAHLİYE ÇAĞRISI

Lübnan'da telekom operatörü Ogero'nun Başkanı Imad Kreidieh, Lübnan halkının İsrail tarafından gelen 80 binden fazla şüpheli arama aldığını belirtti. Aramaların büyük çoğunluğunda insanların tahliye edilmesi talep edildiği bildirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri ise Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yönelik 300'den fazla bombardıman yaptıklarını açıkladı.

İSRAİL'E 115 FÜZE FIRLATILDI

Gerilimin had safhaya ulaştığı bölgede gündüz saatlerinde de çatışmalar devam etti. Hizbullah'ın sabah saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentini ve çevresini hedef alan 20 kadar roket saldırısı düzenlediği, İsrail'in ise hava savunma sistemleriyle bu füzelerin çoğunu engellediği bildirildi. Ancak saldırılar sonucu Kiryat Biraik ve Aşağı Celile bölgelerinde bazı yerleşim yerlerine isabet eden roketler nedeniyle yaralanmaların ve hasarın oluştuğu bilgisi gelen bilgiler arasında.

İSRAİL'DEN HAVA HAREKATI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğunu iddia ettiği noktalara hava saldırısı başlattığını duyurdu. Buna ek olarak, İsrail iç cephe komutanlığı Hayfa ve çevresindeki güvenlik uyarılarını artırdı, eğitime ara verildi ve toplanma kısıtlamaları getirildi. Tüm plajlar kapatılırken, acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada roket nedeniyle yaralılar olduğu belirtildi.

BEYRUT'A YÖNELİK SALDIRILAR VE ULUSLARARASI TOPLUMUN UYARILARI

İsrail ordusunun geçmişte Beyrut'un güneyine yaptığı hava saldırıları sonucunda birçok sivil hayatını kaybetmiş, Hizbullah ise üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de aralarında bulunduğu 15 mensubunu kaybettiğini açıklamıştı. Aralıklarla devam eden bu çatışmalara uluslararası toplum tarafından bölgede bir savaşın başlaması riskine karşı ciddi endişe ve uyarılar dile getiriliyor.

İSRAİL'İN SİBER SALDIRILARI VE YARALILAR

İsrail'in siber saldırıları nedeniyle Lübnan'da patlayan çağrı cihazları sonucu yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan resmi ajansı NNA, pager adı verilen bu cihazların patlamasıyla çok sayıda vatandaşın yaralandığını ve hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise bu cihazların patlama anlarını yansıtıyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem