İsrail'in BM Barış Gücü'ne Şok Saldırısı: Tanklar Üsse Dalıp 15 Askeri Yaraladı!

Birleşmiş Milletler Üssüne İsrail tank saldırısı: 15 BM askeri yaralandı.

Dünya 13.10.2024 23:54:00 0
İsrail
Tarih: 13.10.2024 23:56

İSRAİL TANKLARI BM ÜSSÜNÜ İŞGAL ETTİ

Birleşmiş Milletler, İsrail askerlerinin tanklarıyla BM üssüne girmesi üzerine açıklamada bulundu. Yayımlanan açıklamada, bu eylemin şok edici bir ihlal olduğu bildirilerek İsrail'den açıklama talep edildi. Yaşanan saldırıda 15 BM askerinin yaralandığı belirtildi. İsrail ordusunun Orta Doğu topraklarında saldırılarını sürdürdüğü ifade ediliyor.

MAVİ HAT BÖLGESİNDE GERGİNLİK SÜRÜYOR

Mavi Hat bölgesinde gerilimin devam ettiği ve İsrail askerlerinin Birleşmiş Milletler Gücü'ne yönelik taciz saldırılarını arttırdığı rapor ediliyor. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik İsrail'in saldırgan tutumunun tüm uyarılara rağmen devam ettiği gözlemleniyor.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE BM GÜÇLERİNE TANKLI SALDIRI

Bölgedeki gerginlik sürerken, İsrail askerlerinin tanksavar BM üssü üzerinde kuvvet kullanarak içeri girdiği aktarıldı. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, 5 barış gücü görevlisinin birden fazla mermi saldırısının ardından cilt tahrişi de dahil çeşitli sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

UNIFIL ÜSSÜNDE BÜYÜK HASAR VE YARALANMALAR MEYDANA GELDİ

Üsse üçüncü kez gerçekleşen İsrail saldırıları sonucunda üssün ana giriş kapısı yıkıldı ve 15 asker yaralandı. Saldırının, Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesinde bulunan bir karargâhta gerçekleştiği bildirildi. UNIFIL, tüm taraflara, barış gücü mevzilerine yakın bölgelerdeki faaliyetlerden kaçınma çağrısı yaptı.

NETANYAHU'DAN "GÜÇLERİ GERİ ÇEKİN" ÇAĞRISI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL güçlerinin çatışma alanlarından çekilmesi talebinde bulundu. Bu çağrının ardından taraflar arasındaki gerilimin artabileceği endişesi dile getiriliyor.

İSRAİL'İN ÖNCEKİ SALDIRILARI VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Geçtiğimiz Ekim ayında, İsrail ordusunun bir BM gözlem kulesini hedef alması ve iki UNIFIL askerinin yaralanması, ardından Lübnan'ın Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezine ve bir gözlem kulesine gerçekleştirilen topçu saldırıları, bölgedeki gerilimi artırmıştı. Saldırılarda yaralananlar arasında, Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef alındıktan sonra ölen iki Lübnan askeri de bulunuyor. Bu saldırılar, birçok ülke tarafından kınanmıştı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem