İsrail'den Lübnan'a tehdit: Beyrut halkı Gazzelilerin durumuna düşebilir

İsrail ve Lübnan arasında gerilim artıyor. Lübnan'ı tehdit eden İsrail Silahlı Kuvvetleri Bakanı Yoav Gallant, “Hizbullah büyük bir hata yapmaya yakın duruyor. Beyrut halkı da Gazzelilerin durumuna düşebilir.” dedi.

Dünya 12.11.2023 00:33:00 0
İsrail
Tarih: 12.11.2023 00:34

İsrail, 36 gündür Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenliyor. Ülkenin güneyinde çatışmalar aralıksız olarak devam ederken kuzeyde de Lübnan ile gerilim tırmanıyor. Geçtiğimiz günlerde Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız" ifadeleri yer aldı.

ABD HEMEN DEVREYE GİRDİ
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Hizbullah'ı İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyardı. Açıklamada, "ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir." ifadeleri yer aldı.

İSRAİLLİ BAKAN TEHDİT ETTİ: GAZZELİLERİN DURUMUNA DÜŞERLER
İsrail Silahlı Kuvvetleri Bakanı Yoav Gallant'tan konu ile ilgili tehdit niteliğinde bir açıklama geldi. İsrailli Bakan, “Hizbullah büyük bir hata yapmaya yakın duruyor. Beyrut halkı da Gazzelilerin durumuna düşebilir.” dedi. 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem