Tarih: 26.10.2024 10:42

İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: Tahran'da Patlamalar

Facebook Twitter Linked-in

İran'ın başkenti Tahran ve Kerec şehrinde, İsrail'in misilleme olarak açıkladığı saldırılar sonucu en az on ayrı patlama meydana geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın kendilerine yönelik saldırılarına karşı askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlediğini bildirdi.

PATLAMALAR TAHRAN'IN VARIOUS BÖLGELERİNDE DUYULDU

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, başkent Tahran'da yaşanan patlama seslerine ilişkin bir haberi kamuoyuyla paylaştı. İran devlet televizyonu ise patlamaların yaşandığını doğrularken, Tesnim Haber Ajansı da patlama kaynaklarının belirlenmesine yönelik detayların ilerleyen zamanlarda açıklanacağını duyurdu.

İSRAİL'İN AÇIKLAMASI: “ASKERİ HEDEFLERE SALDIRIYORUZ”

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, İran tarafından İsrail'e yapılan saldırıların bir yanıtı olarak İran'daki askeri hedeflere saldırılar düzenlendiği belirtildi. Ayrıca, İsrail'in savunma ve hücum gücünün tam olarak seferber edildiği ve ülkenin savunulması için gereken her şeyin yapılacağı vurgulandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: “PRESIDENT BIDEN BİLGİLENDİRİLDİ”

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in İran'a yönelik askeri operasyonu hakkında bilgilendirildiği, Beyaz Saray tarafından duyuruldu. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de oluşan gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ve durumu yakından takip edeceği ifade edildi.

İRAN'DAN KARŞILIK: ASKERİ ÜSLER HEDEF ALINDI

İran kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı bildirildi. İranlı yetkililer, yaşananlara herhangi bir saldırıya orantılı bir karşılık verme hakkını saklı tuttuklarını belirtti.

ABD: SALDIRILARDA DAHLİMİZ YOK

ABD'li savunma yetkilileri İsrail'in İran'a yönelik başlattığı saldırılarda ABD'nin herhangi bir dahlinin olmadığını ve İsrail'in saldırılardan önce ABD'yi bilgilendirdiğini bildirdi.

İSRAİL ORDUSU OPERASYONUN "TAMAMLANDIĞINI" DUYURDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı bir açıklamada, İran'a karşı düzenledikleri saldırıların sona erdiği teyit edildi ve İsrail Dışişleri Bakanlığı da saldırıların sona erdiğini belirterek, uçakların güvenli bir şekilde döndüğünü açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —