İsrail güçleri bir kez daha TRT ekibine saldırdı

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da çekim yapan ve Gazzeli vatandaşların sesini duyurmaya çalışan TRT Haber ekiplerini hedef aldı ve saldırıda, TRT kameramanı yaralandı.

Dünya 26.07.2024 18:50:00 0
İsrail güçleri bir kez daha TRT ekibine saldırdı
Tarih: 26.07.2024 18:51 Güncelleme: 26.07.2024 19:22

Gazze'de masumları öldüren İsrail, gazetecileri de hedef almaya devam ediyor...

Daha önce de TRT Haber ekibini hedef alan İsrail ordusu, bir kez daha Mescid-i Aksa'da haber yapmaya çalışan TRT ekibine saldırdı.

TRT ekibi, İsrail güçlerinin ihlallerini görüntüledi

TRT Haber ekibi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi İsrail güçlerinin ihlallerini görüntüleyerek, dünyaya duyurmaya çalışıyordu.

İlk olarak Filistinlilere ardından TRT ekibine saldırı

Ancak İsrail güçleri, ilk olarak Aksa'nın kapısında Filistinlilere saldırdı. Bununla kalmayan işgalci İsrail, saldırıyı görüntüleyen TRT Haber ekibini hedef aldı. Saldırıda kameraman Omar Awwad yaralandı.

Ekip uzaklaştırıldı, görüntüler silindi

Müdahale sırasında gazeteci olduklarını belirten TRT Haber muhabiri Mücahit Aydemir'in telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri, telefondaki görüntüleri sildi.

İsrail güçleri ardından TRT Haber ekibini bölgeden uzaklaştırarak, yayın yapmasına izin vermedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum

TRT Haber Ekibine yönelik saldırıya ilişkin bir mesaj yayınlayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu ifadelere yer verdi;

Bizler İsrail’in barbarlıklarını, katliamlarını dünyaya göstermeye, anlatmaya devam ettikçe İsrail’in, görevi hakikatin peşinde koşmak olan gazetecilere yönelik zulümleri daha da artıyor… İsrail’in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek.

Ömer Çelik: TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek

İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail’deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir!

Yılmaz Tunç: Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise saldırıya ilişkin şu ifadelere yer verdi;

İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir.


Haber Kaynak : Enson Haber
Anahtar Kelimeler: İsrail güçleri ekibine saldırdı