İsrail-Lübnan Sınırında Alarm: Kara Harekatı İçin Geri Sayım Başladı mı?

İsrail'den Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gece yarısı başlayabilir.

Dünya 30.09.2024 20:28:00 0
İsrail-Lübnan Sınırında Alarm: Kara Harekatı İçin Geri Sayım Başladı mı?
Tarih: 30.09.2024 20:32 Güncelleme: 13.10.2024 22:26

ABD basınında yer alan haberlere göre İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'nın öldürülmesinin ardından Lübnan'ın güneyine yönelik kara harekatı planları yapıyor. İsrail'in bu operasyonun bugün başlayabileceğine dair bilgiler medyada yer aldı.

OPERASYON SİNYALİ GELDİ

İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a ait hedefleri vurduktan sonra, kuzey sınırlarındaki askeri varlığını artırdı. Yapılacak muhtemel kara harekatının detayları ve kapsamı merak konusu oldu. Kaynaklardan gelen bilgiler, 2006'daki geniş çaplı operasyonun aksine, bu sefer İsrail'in daha sınırlı bir kara operasyonu yapabileceğini işaret ediyor.

DÜNYA MEDYASINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Dünyanın gözü bölgedeki gelişmelere çevrildiği bir anda, hem BBC hem de CNN, İsrail'in Lübnan'a kara harekatının çok yakın bir zamanda başlayacağını duyurdu. CNN'de Amerikalı bir yetkili ve konuya yakın kaynaklarca ifade edilen görüşler, ABD ve İsrail'in haftasonu Lübnan'a yönelik kara harekatını planladığı ve bu harekatın beklenenden sınırlı olabileceği yönünde.

GALLANT'TAN KARARLI AÇIKLAMA

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yakın zamanda Lübnan'da savaşın yeni bir safhasının başlayabileceğini ifade etti. Özel kuvvetler tarafından yapılan küçük çaplı baskınlar ve Mavi Hat'taki bölgelere yapılması muhtemel harekatı işaret ederek, halkın güvenlik durumunun değişeceğine ve evlerine dönmelerine işaret etti.

LÜBNAN'DAN TEPKİ VE HAZIRLIK

İsrail şu anda sadece Hizbullah hedeflerini hedef alırken, Lübnan ordusuna saldırıda bulunmadı. Lübnan Başbakanı Necib Mikati karşı hamle olarak, ülkenin güneyindeki Litani Nehri'nin güneyine ordu göndermeye hazır olduklarını söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını hatırlatarak, ülkesinin bu karara uygun hareket edeceğini ve ateşkes sağlandığında, gerekli koordinasyonları BMGK ile yaparak hareket edeceğini belirtti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ