İsrail-Filistin savaşında son dakika: İran, ABD'nin gizli toplantısını açıkladı

İsrail'in Gazze bombardımanında 27. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı.

Dünya 2.11.2023 09:05:00 0
İsrail-Filistin savaşında son dakika: İran, ABD
Tarih: 02.11.2023 09:08

İsrail'in Gazze bombardımanında 27. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. İşte bölgede bugün yaşananlar gelişmeler.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 27. gününde de devam ediyor.

İşte İsrail'in saldırılarında gün içinde yaşanan gelişmeler:,

İRAN, ABD'NİN GİZLİ TOPLANTISINI AÇIKLADI

- Khatam-al Anbiya Merkez Karargahı Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Komuta Ağı Üyesi Tümgeneral Gholam Ali Rashid, ABD'nin ikiyüzlü tavır takındığını belirterek, ABD'nin "Savaşın büyümemesi için tedbir alıyoruz." açıklamasının kesinlikle güvenilir olmadığını söyledi. General Ali Rashid, ABD'nin Gazze'ye silah ve askeri donanım yığmaya devam ettiğini, Amerikalı generallerin İsrailli mevkidaşlarıyla gizli bir üste kara harekatına destek için bir araya geldiklerini ifade etti. Gholam Ali Rashid, Amerikalı üst düzey generallerin, İsrailli mevkidaşlarıyla Tel Aviv'de gizli bir yer altı üssünde kara harekatına destek için bir araya geldiklerini, aldıkları istihbarat üzerinden açıkladı: "İran Silahlı Kuvvetleri, CENTCOM komutanlarının yanı sıra ABD Ordusu ve Donanması'nın da Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik acımasız saldırılarını denetlemek ve yönlendirmek için Tel Aviv'deki bir yeraltı üssünde İsrailli komutanlarla bir araya geldiği istihbaratını aldı. Ortaya çıkan durum, ABD'nin bölgedeki savaşı sınırlama iddiasıyla çeliştiğini gösteriyor, kaldı ki işgal altındaki Filistin'e halihazırda binlerce yıkıcı bomba ve füze gönderildi ayrıca İsrail'e kara savaşları için talimat ve destek de sağlanıyor."

CİBALİYE'DE AĞIR KAYIPLAR

- İsrial'in Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik bombardımanı onlarca masum hayatı söndürdü. 24 saat içinde iki kez savaş uçaklarına hedef olan bölgede ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirildi.

Kaynak: Haber7


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem