Erzurum’un İspir ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Törende, kahraman gaziler için saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İspir Kaymakamlığı adına çelenk sunuldu. Ardından İspir Garnizon Komutanlığı çelengini bıraktı. İspir Belediye Başkanlığı da törende hazır bulunarak çelenk sundu.
Programda yapılan konuşmalarda, gazilerimizin vatan uğruna verdikleri mücadele ve fedakârlıklar bir kez daha vurgulandı. Gazilere duyulan minnet ifade edilirken, genç nesillere onların mirasına sahip çıkma çağrısı yapıldı.
Resmî kurum temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı törende, gaziler onurlandırıldı. İlçe meydanında gerçekleşen program, saygı, minnet ve birlik duygularının hâkim olduğu anlamlı bir atmosferde son buldu.