Tarih: 02.08.2024 00:25

İsmail Heniyye'nin Şehadeti Üzerine Türkiye Yasta: Yarın Ulusal Yas Günü!

Facebook Twitter Linked-in

Son dakika gelişmesine göre Türkiye'de, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin vefatı nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde milli yasın uygulanacağını açıkladı.

YURT GENELİNDE 1 GÜNLÜK YAS

Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde: “Filistin Davasına yönelik desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle olan dayanışmamızı göstermek amacıyla, İsmail Heniyye'nin vefatı sebebiyle yarın (2 Ağustos Cuma) Türkiye genelinde 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. İsmail Heniyye ve vatanı için canını veren tüm Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anıyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum.”

DOHA'DA DEFNEDİLECEK

Öte yandan, İsmail Heniyye'nin cenazesinin yarın Katar'ın başkenti Doha'da toprağa verileceği bilgisi paylaşıldı. Türkiye'de 1 günlük yasla birlikte, İsmail Heniyye'nin hayatını kaybetmesi ve sonrasında gerçekleştirilecek cenaze törenleri, Filistin meselesine verilen uluslararası desteğin de bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —