Tarih: 29.08.2024 12:58

İslam Ülkeleri ABD Yerine Türk Silahlarını Tercih Ediyor: Endonezya ve Malezya Akıncı İHA Peşinde

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılı dönüşümü ve birçok ülkenin Türkiye'ye yönelik ilgisi, dünya medyasında geniş yer bulmaya başladı. Analizler, Türkiye'nin ürettiği savunma sistemlerinin özellikle İslam ülkeleri tarafından tercih edilmesini ele alıyor. Endonezya, Malezya, ve diğer bazı ülkelerin Türk savunma ürünlerine olan ilgisi artarken, Türkiye uluslararası pazarda önemli bir rol oynamaya başladı.

İSLAM ÜLKELERİNİN TERCİHİ TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SİSTEMLERİ

Yükselen bir savunma sanayi gücü olan Türkiye, dünya medyasında çeşitli analizlere konu olmaya devam ediyor. Örneğin The Eurasian Times'ta yer alan bir analizde, Akıncı İHA'larıyla ilgilenen Endonezya ve Malezya gibi ülkelere değiniliyor. Rapor, İslam ülkelerinin Amerikan yapımı silahlardan uzaklaşarak Türkiye'yi tercih etmeye başladığına işaret ediyor. Özellikle Bayraktar TB-2'nin global arenada kendine önemli bir yer edindiği vurgulanıyor. Ayrıca, savunma sanayiinde Türkiye'ye talep gösteren diğer ülkeler arasında Pakistan, Azerbaycan, Maldivler ve Suudi Arabistan gibi ülkeler de bulunuyor.

ANKA VE BAYRAKTAR SİSTEMLERİ İLE KÜRESEL İTİBAR ARTIŞI

Ülkeler, Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarına dikkat çekiyorlar. ANKA ve Bayraktar sistemi gibi yenilikçi ve stratejik öneme sahip savunma ürünleri, Türkiye'nin uluslararası itibarını artırıyor. Endonezya'nın Türkiye'den 45 Atmaca gemi savar füzesi ve 12 ANKA İHA sipariş etmesi, bu ürünlerle ilgili güvenin bir işareti olarak görülüyor. Bayraktar'ın AKINCI TİHA'larına da ilgi gösterildiği ifade edilirken, The Eurasian Times, gelecekteki teslimatların 2025 yılına kadar gerçekleştirileceğini bildiriyor.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA İHRACATINDAKİ BAŞARISI: YENİ FÜZE SİSTEMLERİ VE İHA SATIŞLARI

Türkiye'nin savunma ihracatında önemli bir yükseliş yaşandığı, Atmaca gemisavar füzeleri ve AKINCI TİHA'ların bu başarının göstergesi olduğu belirtiliyor. Pakistan'ın AKINCI TİHA kullanımı ve yeni modeline olan ilgisi, Maldivler Hava Kuvvetleri'nin Bayraktar TB2 envanterine katılması ve Suudi Arabistan'ın savunma anlaşmaları çeşitli kaynaklardan aktarılıyor. Ayrıca, Bayraktar TB2'nin dünya genelinde 750 bin uçuş saatini tamamladığı ve Baykar'ın yüksek rekor ihracat rakamlarıyla dünya sahnesinde yerini sağlamlaştırdığı bilgisi paylaşılıyor.

“BATILI ÜLKELERİN SAKLADIĞI TEKNOLOJİYİ, DÜNYAYA SUNUYOR”

Yapılan analizler Türkiye'nin savunma sanayi başarısını daha da ön plana çıkarıyor. Özellikle Batılı ülkelerin elinde tuttuğu ölümcül teknolojilerin Türkiye tarafından küresel pazara taşındığına dikkat çekiliyor. Türkiye, 1980'lerden bu yana savunma sanayiini inşa ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde daha da güçlendirdi. Ülkenin silah ihracatının son dört yılda %106 artış gösterdiği ve farklı coğrafyalarda 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ettiği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —