Işık, “Esnafımız vatandaşlarımız için bu zamlara göğüs germiştir”

Işık, “Esnafımız vatandaşlarımız için bu zamlara göğüs germiştir”

Van Haberleri 1.07.2022 01:09:00 0
Işık, “Esnafımız vatandaşlarımız için bu zamlara göğüs germiştir”
Tarih: 01.07.2022 01:11

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Artan maliyetler karşısında son aylarda arka arkaya yaşanan fiyat artışından ekmek fiyatları da nasibini aldı. Van’da daha önce 2 lira 50 kuruştan satılan 210 gram ekmek, gelen son zamlardan sonra 3 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı.
Ekmek zammına ilişkin Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.
Ramazan ayında da ekmeğe zam yapmadıklarını ifade eden Işık,  “Türkiye’de ramazan pidesine zam yapmayan tek il Van’ımızdı. En son Aralık ayında 2 lira 50 kuruştan ekmek raişimizi aldık. 6 aylık süreçte bütün zamlara rağmen esnafımız bu zamlara göğüs germiştir. Şu ana kadar ekmeği 2 lira 50 kuruştan sattık.
Normalde bir ekmeğin maliyeti kazana bir torba unu, mayasını ve katkısını vurduğumuz zaman kazanı çevirmeden ekmeğin maliyeti 2 lira 20 kuruştur.
Şu şekilde bir fiyat listesi söyleyeyim, 520 liraya aldığımız un,  katkısıyla, mayasıyla ve kazana döktüğümüz zaman 270 ekmek çıkmaktadır.  Bu da ekmeğin kazanı çevirmeden maliyetinin 2 lira 20 kuruş olduğunu ortaya çıkartmaktadır.  Bunun yanında 20’ye yakın kalem de  giderimiz var. Bunlar ; işçi ,un ,yakacak , elektrik ve  doğalgaz gibi giderlerdir. Yani bir ekmek maliyetimiz yüzde 16 kar marjıyla 470 liraya mal olmaktadır.
Bizde vatandaşımız mağdur olmasın diye 3 lira 50 kuruştan satmaya karar aldık. Şu anda ekmeğimiz 3 lira 50 kuruştan  satılmaktadır.
“BİZİM YETKİLİLERDEN İSTEDİĞİMİZ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİNİN DENETLENMESİDİR”
Bunun dışında 4- 5 tane fırınımız var. Bunlarda 2 lira 50 kuruş  ile 2 lira 80 kuruşa ekmek satmaktadır. Bunun da tek sebebi şudur; zamanında Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) ununda yapılmayan denetimler ve imkânı olan büyük fırınların yüklü miktarda Toprak Mahsulleri Ofisinin ununu ambarlara boşaltmasından kaynaklanmaktadır.
Bizim yetkililerden istediğimiz Toprak Mahsulleri Ofisine denetleme yapılması  unların kime ve ne şartlarda  verildiğinin incelenmesidir.
Kaynak: Vangölü TV


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem