İşçi Kıyım Kervanına Tuşba Belediyesi'nin DEM'li Başkanı da Katıldı

Tuşba Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Hanım Akkoş DEM'li belediye yönetimlerinin işçi kıyımı kervanındaki yerini aldı.

Van Haberleri 15.05.2024 21:59:00 2
İşçi Kıyım Kervanına Tuşba Belediyesi
Tarih: 15.05.2024 22:59 Güncelleme: 15.05.2024 23:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Tuşba Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Hanım Akkoş bugün öğleden sonra işçi kıyımına başladı. 

Daha önce işçi kıyımı yapan DEM'li belediye yönetimleri borç yükü, maaşların ödenememesi ve kota aşımını gerekçe olarak göstermişlerdi.

Tuşba Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Hanım Akkoş işten çıkarma gerekçesinde değişiklik yaptı. 

DEM PARTİLİ BELEDİYEDE İŞTEN ÇIKARMALAR SÜRÜYOR

DEM Partili Tuşba Belediyesi, iddialara göre işçi çıkarmalarına başladı. İşçi çıkarmayı ve çalışanların geçim kaynaklarını ellerinden almayı bir alışkanlık haline getirdiği iddia edilen DEM Partili belediye yönetimleri, bu eylemlerine Tuşba Belediyesi ile devam ediyor.

İŞÇİ EKMEĞİ ÜZERİNDEN SİYASİ İNTİKAM 

Yönetimlerinin ideolojik kinleri nedeniyle çalışanlarını işten çıkardıkları ifade edilen DEM Partili İpekyolu, Van Büyükşehir, VASKİ ve Edremit Belediyelerinin ardından, Tuşba Belediyesi'nin DEM Partili Başkanı Hanım Akkoş'un da işten çıkarmalara başvurdu. İşten çıkarmaların, mesaj yoluyla işçilere bildirildiği kaydediliyor.

DEĞİŞEN İŞTEN ÇIKARMA GEREKÇESİ 

Daha önceki işten çıkarmaların borç yükü ve Belediye Kanunu gereğince yapıldığı belirtilirken, Hanım Akkoş'un gerekçesi farklılık gösteriyor. Tuşba Belediyesi'nin mevcut yasaların ve düzenlemelerin ihlal edilerek yapılan işe alımları sebep göstererek işçileri çıkardığı öne sürülüyor.

İŞÇİLERE GÖNDERİLEN MESAJ; 

Tuşba Belediyesi tarafından çalışanlara gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi;

5393 Sayılı Belediye Kanununda öngorülen düzenlemelere aykırı hareket edilerek, Ayrıca 375 Sayılı Kanun Hükümnde Kararname ve ek maddelerinde belirtilen işçi alım koşullarını sağlanmadan Tuşba Belediyesi Şirketi Van Tuşba Kent hizmetleri Anonim Şirketinde işe alındığınızdan dolayı, 14.05.2024 tarihinde iş akdiniz fesh edilmistir. Emeğiniz için teşekkür ederiz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


gariban
15.05.2024 23:50:04
Gariban işçiye dokunarak bir yere gelinmez kimsenin ekmeği ile oynamak size siyaseti kazandıramaz çıkardığınız kişiler bu toprakların evlatları ve hepsi evlatları eve ekmek gelecek şekilde bekliyordur hepsinin geri iadesini yapın yazıktır dokunmayın geleceğin gençlerine

konuşmalı_van
16.05.2024 08:50:47
belediyelerdeki bu işçi kıyımlarını demliler bütçe yetersizliği olarak gösterdiler fakat 15.04.2024 tarihinde büyük şehir belediyesine 227 daimi personel alındı. atılan işçilerin aldıkları maaş 28 bin tl dir. işe yeni alınan personellerin maaşları 45 bin tl . hani bütçe yok para yok maaş ödeyemiyoruz. yahu siz değil memleket yönetmek gidin mahallenizde iki tur govent atın hizmet neyinize ki görecez de kaç yol kaç köprü yapacağınızı izleyicisi olacaz

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem