İş İnsanının Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldüğü İddaları Yalan Çıktı: Katil Zanlısı Batmanlı Bir Kürt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklama ile "Kürtçe Konuşma Nedeniyle Cinayet" İddialarını yalanladı.

Politika 2.09.2024 16:38:00 0
İş İnsanının Kürtçe Konuştuğu İçin Öldürüldüğü İddaları Yalan Çıktı: Katil Zanlısı Batmanlı Bir Kürt
Tarih: 02.09.2024 16:49

CEVDET YILMAZ İDDİALARI YALANLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerin tartışma konusu "Duhoklu bir iş insanının İstanbul'da Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü" iddiasına açıklık getirdi. Yapılan soruşturmalar neticesinde cinayetin dili konuşma ile ilgisi olmayan farklı sebeplerle işlendiğine dair bulgulara ulaşıldığını belirtti.

KAMUOYU RAHATLADI

İddialar, halk arasında büyük yankı uyandırmış ve konunun aydınlatılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın detaylı araştırmalar sonucunda yaptığı açıklama, suistimale açık konuyu netleştirerek kamuoyunu rahatlattı.

YANLIŞ BİLGİLERE KARŞI AÇIKLAMA

Yılmaz, sosyal medya platformlarında dolaşan ve "Hakim Lokman'ın sadece Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü" yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Bu tarz yanıltıcı bilgilerle hükümetin hedef gösterilmesinin iddiaların asıl amacını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

TERÖR ODAKLARINA VURGU

"Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla sorunumuz yoktur" diyen Yılmaz, asıl mücadelenin milli birliğe ve terör odaklarına karşı olduğunu ifade etti. Türkçe'nin resmi dil olmasının yanı sıra, ana dillere yönelik yapılan reformlarla geçmişteki yasakçı tutumun aşıldığına işaret etti.

ZANLININ KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Olayda hayatını kaybeden iş insanı Hakim Lokman'ı öldüren zanlının, farklı etnik kökenden olduğu yönündeki haberlerin aksine, Kürt asıllı Batmanlı bir vatandaş olduğu belirlendi. İlk bulgular olayın dil ile ilgili olmadığını ve farklı bir meseleden kaynaklandığını gösteriyor.

Cevdet Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sadece Kürtçe konuştuğu için bir şahsa yönelik saldırı olursa hepimiz bunun karşısında oluruz ve hukuki olarak gereği neyse yapılır. Böyle olmadığı halde, yaşanan bazı asayiş hadiseleri üzerinden kimlik siyaseti yapanlar, toplumsal fay hatları oluşturma gayreti içinde olanlardır.

Ayrıntılı bilgi edinmeden, yetkililerin açıklamalarını ve hukuki süreçleri beklemeden, kimlikler üzerinden siyasi istismar yapmak doğru değildir. İlk edinilen bilgilere göre, İstanbul'da yaşanan üzücü cinayet hadisesinde hayatını kaybeden şahsın katil zanlısı Batmanlı bir vatandaşımızdır.

Yapılan ilk incelemeler yaşanan hadisenin Kürtçe konuşmayla yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir. Suçlu olanlar elbette ki adli süreçlerde belirlenecek ve karşılığını göreceklerdir."

 

Bu bilgilendirmeyle birlikte, iş insanının ölümüyle ilgili yanlış anlamalara ve toplumsal hassasiyetlere dayalı siyasi ranta kapı açan spekülasyonlar da son bulmuş oldu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem