İş dünyası Suudi Arabistan’a çıkarma yaptı

İş dünyası Suudi Arabistan’a çıkarma yaptı

Genel 5.03.2024 14:37:09 0
İş dünyası Suudi Arabistan’a çıkarma yaptı
Tarih: 05.03.2024 14:37 Güncelleme: 05.03.2024 14:37
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, 2024 yılının ilk IBF kongresine katılmak amacıyla Suudi Arabistan’a gitti.
Beraberinde Erzurumlu iş insanlarının da bulunduğu heyet kongrede ‘Ya nasip’ diyerek adeta bir çıkartma yaptı. İnşaat sektöründen gıda sektörüne, altyapıdan karayollarına pek çok iş konularının görüşüldüğü kongrede hem Erzurum hem de Türkiye için iş insanlarını pek çok karlı ticaret ortaklıkları bekliyor.
Söz konusu kongrede birçok fuar ve organizasyon etkinliklerine katılan Kavaz, “2024 yıl ilk IBF (International Business Forum - Uluslararası İş Forumu), Türkiye-Suudi Arabistan işadamlarının katıldığı, yılda bir yapılan kongre ve beraberindeki ticari faaliyetlerle bir araya geliyor. 1995 yılında kurucularımızdan Erol Yarar başkanımızın organize ettiği uluslararası bir platformdur. Erzurum’u temsilen benimle birlikte birkaç Erzurumlu iş insanı arkadaşımız Suudi Arabistan’ın Riyad eyaletinden başlayıp Cidde, Mekke ve Medine eyaletlerinde son bulacak 10 günlük IBF (Uluslararası iş formu) fuar ve konferansların yer aldığı, ikili ilişkilerin en üst seviyede ticarete dönüştüğü kongreye katılım sağladık” dedi.
Burada gerçekleştirilen, IBF, Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı Resmî Açılış Programı, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Suudi Arabistan Dr. Majed Abdullah Al-Kassabı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Riyad Ticaret Odası Başkanının da katıldığı IBF kongresinin açılışı Riyad Fuar Merkezi Auditorium salonunda gerçekleştirildi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, Türkiye’den iki uçakla charter uçuş yaparak birçok işadamı İle birlikte Suudi Arabistan’a adeta bir çıkartma yapıldığını söyledi.
Suudi Arabistan’da bütün iş kolları için pazar olduğunu ve bu pazardan Türkiye’nin de pay alabilmek için çalışmalar başlattığını belirten Kavaz, “Suudi Arabistan’da altyapı işleri yapan, geri dönüşüm firmalarına, karayolları yapan ve ağırlıklı inşaat yapan müteahhitlere oldukça iş var. Sadece inşaat sektörünün yıllık cirosu 250 milyar dolar. Suudi Arabistan’da enerjiden sonra en güçlü sektörümüz inşaat olarak lanse edildi. Ayrıca İnşaat Malzemeleri Toptancılığı, Gıda sektörleri de geçerli iş kollardan biri. Hani derler ya; “Burada ekmek var!” Ekmek var. O nedenle bu fırsatı değerlendirmek gerekiyor. Çarşamba günü Cidde’ye geçeceğiz. Yine burada da aynı şekilde fuar ve ilişkilerin olduğu görüşmeler yapılacak. Benim anladığım kadar ve gördüğüm tespitler neticesinde Türkiye’den iş insanlarımız buradan oldukça karlı ticaret yapabilir. Allah nasip ederse, tekrar tekrar gelinip görüştüğümüz kişilerle sıcak ilişkiler kurarak işimize bakabiliriz. Yine buradaki tespitlerim şu oldu; Suudiler Türkiye ile iş yapmak istiyor. Nedeni ise, ticarette Türklere güvenmeleri. Buradaki pazarın çoğunluğunu hatta oldukça fazlasını Çinliler ele geçirmiş durumda. Tercih noktasında bizleri önemsiyorlar. Bizler biraz daha gayretle buraların ticaretini takip edersek bir sıfır önde başlayacağız. Bunun da en büyük sebeplerinden biri devletimizin dış ticarette her türlü anlaşmalar yapmış olması. İşte bu gezimizde, bizlerin daha kazançlı çıkmamız için, Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat beyefendinin bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olması büyük önem taşıyor. İnşallah Erzurumlu iş insanlarımızda bu konuda duyarlılık göstererek kabuğunu kıracak ve ihracat noktasında kendisini üst sıralara çıkaracaktır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
İsmail Alan
7.03.2024 02:10:51
Mesleğim boyacı,kaynakçı,finişerci, silindir operatörü, kepçe operatörü, eskavatör,

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ