İrven: Van'daki çift kutuplu siyasi tercih değişmeli

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, uzun süredir Van'da iki siyasi partinin ön planda olduğunu söyleyerek, kentin siyasetteki tercih tabusunun değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Van Haberleri 30.10.2023 14:19:00 0
İrven: Van
Tarih: 30.10.2023 14:22 Güncelleme: 30.10.2023 15:57

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, uzun süredir Van'da iki siyasi partinin ön planda olduğunu söyleyerek, kentin siyasetteki tercih tabusunun değişmesi gerektiğini dile getirdi. İrven, "Van'ın sözüm ona ilk iki sırada olan siyasi partilerinin sahip olduğu dar kalıplar ve bir türlü içinden çıkamadıkları tabular, Vanlı hemşerilerimizi her geçen gün, mutsuzluğa, fakirliğe ve ayrıştırmaya götürmektedir" diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı'na Eray Bilgisel, Erciş İlçe Başkanlığı'na Şahin İsmail Macit atanırken, Edremit İlçe Başkanlığı'na ise Muharrem Üçgül atandı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu'na Av. Erkan İrven Başkanlığı'nda, Sinan Akdoğan, Rabi Aslan, Mustafa Erat, Afet Kuşman Özkaçmaz, Cahit Kundakçı, Nazife Sümertaş, Nazan Çetiner, Mehmet Emin Akın, Erdem Erol, Av. Ahmet Sönmez, Kutbettin Karabacak, Azmi Fazla, Erdoğan Çelebioğlu, Nihat Mülazımoğlu, Cumhur Coşkun, Zeki İltemiş, Şehmuz Demirel, Fuat Ezen, Ali Işık, Sinan Dalmiş, Hülya Eren, Pınar Dönmez ve Cafer Çelik'ten oluştu.

Parti binasında düzenlenen tanıtım toplantısına Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İRVEN: "VAN'IN, VANLININ HAK VE HUKUKUNU KORUYACAĞIZ"

Temiz, kirlenmemiş bir yol haritası izleyeceklerini söyleyen Başkan İrven, "Genel Merkezimiz tarafından Deva Partisi Van İl Başkanı olarak görevlendirildim. Kısa bir süre içinde şu an içinde bulunduğumuz nezih mekân hazırlanarak partimizin hizmetine sunuldu. Oluşturduğumuz yeni il yönetimimizle, Van'ımızın cesur yürekli yeni kadrosuyla, varlık sebebimiz olan dürüst siyaseti ilke edinmiş, özgürlükçü ve demokrat siyasi anlayışımızla sesimizi daha gür, daha kuşatıcı, daha kapsayıcı, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, dünyevi şahsi beklentilere itibar ve tenezzül etmeden, aziz hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Van'ın, Vanlının hak ve hukukunu koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ali Babacan'ın yol arkadaşları olarak iddialıyız, cesuruz, kararlıyız. Bundan böyle halktan kopuk olmadan, Van'ımızın üstüne karabasan gibi çöken tüm demokrasi dışı gölgeleri bertaraf edecek azimli kadromuzla yeniden daha güçlü bir başlangıç yapacağız. Halkımıza ikircikli siyaset yapmayacak, ilkeli konuşacağız. Yersiz, karşılığı olmayan vaatlerle Van'ın tertemiz insanlarının güvenini kazanacağız. Gerçekçi olacağız. Temiz, kirlenmemiş siyaset yol haritamız olacak. İki ay gibi kısa sürede Van İl Teşkilatımızı titizlikle oluşturduk. Üç büyük ilçemiz olan İpekyolu'na Eray Bilgisel'i, Erciş'e Şahin İsmail Macit'i, Edremit'e İse Muharrem Üçgül'ü ilçe başkanı olarak atadık. Teşkilatlarımız oluşturulurken, ilk defa siyasete girecek arkadaşlara ağırlık verdik. Şehrinizin demografik yapısı ve kadın kotasına özen gösterdik" dedi.

İRVEN: "TAMAMEN YEREL BİR SİYASET TARZI BENİMSEYECEĞİZ"

Van'ın gerçek sorunlarını tespit ederek, sahici çözüm önerileri ortaya koyacaklarını söyleyen Başkan İrven, "Başlayan ve devam eden çalışmalarımızla Van'ımızın gerçek sorunlarını tespit edip sahici çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. Kavgacı ayrıştırıcı bir siyaset değil, birleştirici ve barışçı bir siyaset ortaya koyacağız. Tamamen yerel bir siyaset tarzı benimseyeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken öncelikle iletişim halinde olacağımız odaklanma noktası, Vanlı hemşerilerimiz olacak. Vatandaşımızı dinleyeceğiz. Vatandaşın öneri ve taleplerini dikkate alacağız. Basınımızı dikkatle izleyeceğiz. Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel dinamikleri ile samimi diyalog halinde olacağız. Sivil Toplum Örgütlerimizle, Meslek Birlikleriyle sürekli temas halinde olacağız. Elbette önceliğimiz Vanlı hemşerilerimizin menfaati olacaktır. Vanlı hemşerilerimiz bize güvensinler Deva Partisine güvensinler zira insani ve siyasi itibarı yüksek olan liderimiz Ali Babacan'ın liderliğinde bir siyasi hareketiz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Genel Başkanımızın geçmiş çalışmaları geleceğine de teminattır. DEVA partisi Türkiye'nin ana akım partisi olarak ülkemizi şu an yaşadığı ve insanımızı sefalete, fukaralığa sevk eden; ekonomi, sağlık, eğitim, hukuk adalet gibi sorunlarından arındıracak sahici tek partisidir. Bu problemleri; iktidarın açıkladığı verilerle okumak yerine vatandaşımızın cebinde kalbinde ve aklında hissettikleri ile okumak lazım" diye konuştu.

İRVEN: "VAN'IN ALIŞILAGELMİŞ SİYASİ YÜZLERİNİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM"

Van'ın devası olan Van'ı sıkışmış olduğu iki siyasi partinin arasından kurtaracaklarını belirten Başkan İrven, "Bunu söylememizin temelinde, insanlarımızı olduğu gibi kabul edip onları değiştirme yoluna gitmeden temel hak ve hürriyetlerini doyasıya yaşatma teminatı vardır. Van'ın sözüm ona ilk iki sırada olan siyasi partilerinin sahip olduğu dar kalıplar ve bir türlü içinden çıkamadıkları tabular Vanlı hemşerilerimizi her geçen gün, mutsuzluğa, fakirliğe ve ayrıştırmaya götürmektedir. Biz Vanlı hemşerilerimizin desteği ile bu duruma son vereceğiz. Unutmayalım ki; istikrar, samimiyet ve çalışmak mutlak başarının anahtarıdır. Odak noktamız insandır. Bugün bu şehrin geldiği nokta, sorun ve problemlerle doludur. Bugüne kadar Van halkının verdiği yetkiye rağmen Van'ın sorunlarını çözemeyenler bu saatten sonra da çözeceklerini söylemesinler. Halkımızdan yetki ve takdir istiyoruz Van ile ilgili Van'ın ve insanlarımızın hayat konforunu artıracak projelerimiz mevcuttur. Bunları gerçekleştirmekte bizlere nasip olacaktır. Şehrimizin çehresini değiştireceğiz. Biz bu işi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Van'da değişim ve dönüşüm istiyorsak, Van'ın alışılagelmiş siyasi yüzlerini de değiştirmek lazım. Sözüm ona Van'daki eskimiş ve yıpranmış siyasileri Van'ımızı ve insanımızı bir oy deposu olarak görmesin, samimi bir şekilde yaklaşıp sorunlara odaklanıp ve çözümler için çaba sarf etsinler de samimiyetlerine inanalım. Ama samimi değiller. Unutmasınlar ki iktidar kimsenin tekelinde değil ancak ve ancak seçmenimizin elindedir. Biz memleketimizi seviyoruz. Başaracağımıza da inanıyoruz. Başarı inanmakla gelir. Biz kendimize inanıyor ve güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan İrven'in ardından söz alan ilçe başkanları ise, partilerini daha iyi noktaya getirmek için çalışılacaklarını vurguladılar.

BİLGİSEL: "SORUMLULUK BİLİNCİYLE BU YOLDA YÜRÜYECEĞİZ"

İlk olarak söz alan İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel, DEVA Partisi İpekyolu ilçe teşkilatı olarak Van'ın, Vanlının dertlerini, sorunlarını, talep ve sıkıntılarını yetkili, sorumlu makamlara taşımak gibi bir misyonun temsilcileri olacaklarını belirterek, "Doğruya doğru deyip yanında duracağız, yanlışların da yüksek sesle karşısında olacağız. Bunu yaparken de hukuki, ahlaki ve etik değerler her zaman neferimiz olacaktır. El ele verip gönüllere girerek, insanların gözlerinin içine bakarak DEVA Partisi'nin kuruluş felsefesi ve eylem planlarına sadık kalarak her şeyden önemlisi sorumluluk bilinciyle bu yolda yürüyeceğiz. Niyetimiz Halis, bu minvalde yolumuzda inşallah açık olacaktır" dedi.

MACİT: "ÜLKENİN KATMA DEĞERİ HER ZAMAN GÜVENİLİR LİMANLARDIR"

Daha sonra söz alan DEVA Partisi Erciş İlçe Başkanı Şahin İsmail Macit ise, ülkede her alanda ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, "DEVA Partisi'ne ne için yer aldığıma değinmek istiyorum. Erciş ilçesinde ikamet etmekteyim. 21 yıllık kamu hizmetinden sonra emlak sektöründe çalışmaktayım. Şuan hukuk son sınıfta eğitimim devam ettiriyorum. Ülkemizde her alanda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bildiğiniz üzere bir ülkenin katma değeri her zaman güvenilir limanlardır maalesef ülkemizdeki ekonomi, hukuk, adalete güven kalmadı. Kamuda liyakat arka planda bırakıldı. DEVA Partisi siyasetini tercih etmemdeki neden liderlik sultasında olmadığı, tamamıyla katılımcı, istişareyle kararların alındığı, herkese eşit mesafede yaklaştığı için seçtim. Günümüz siyasetinde alınan kararlar liderin talimatıyla alınır, imza atılır ama iki yıldır takip ettiğim kadarıyla DEVA Partisi'nde Ali Babacan kararları istişare ederek, ortak alır. Herkesin fikrine önem verir. Ülkemizin siyasetine talibiz. Hep beraber güzel günler görmek, yaşamak için çalışacağız" diye konuştu.

ÜÇGÜL: "EDREMİT'İN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİM"

Son olarak söz alan Edremit İlçe Başkanı Muharrem Üçgül ise, "Edremit Van'ımızın gözbebeğidir. Turizm'in gözdesidir. Edremit'in sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceğim. Halkımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözüme kavuşturmak için çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Başkan İrven akabinde basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Daha sonra ilçe başkanlarına mazbatalarının verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tanıtım toplantısı sona erdi.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: İrven: ' kutuplu siyasi tercih değişmeli
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem