İranlı turistler, yıl başında Van'a akın etti

İranlı turistlerin yıl başını geçirmek için akın ettiği Van'da otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

Van Haberleri 1.01.2023 01:07:00 0
İranlı turistler, yıl başında Van
Tarih: 01.01.2023 01:07 Güncelleme: 01.01.2023 19:45

Yeni yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da coşkuyla kutlandı.

Van’da yeni yıl farklı mekanlarda coşkuyla kutlandı. Kimi vatandaşlar yeni yıla kafelerde girerken, kimi vatandaşlar ise 5 yıldızlı otelleri tercih etti. Kentin otellerinde düzenlenen yılbaşı gecesi programında seslendirilen türkülerle kimi zaman duygulu anlar yaşayan vatandaşlar hareketli şarkılarda ise göbek atıp halay çekti. 

DoubleTree By Hilton Van Hotel Genel Müdürü İrem Tinli Angün, düzenlenen yılbaşı programında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “2022 yılına acısıyla, tatlısıyla veda ediyoruz. Çok güzel bir yıl geçirdiğimizi düşünüyoruz. 2023 yılını öncelikle Van halkının ve tüm milletimizin sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde karşılaması ve devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Elite World Van Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise yeni yıl nedeniyle düzenlenen programda hem Türk hem de İranlı misafirleri ağırladıklarına vurgu yaparak, “Savaşların hiç olmadığı, çocukların hep güldüğü, yüzümüzden tebessümün eksilmediği, sevdiklerimizin hep yanımızda olduğu güzel, sağlıklı nice mutlu yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.

OTEL DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100'E ULAŞTI

İran sınırındaki Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan son bir hafta içinde 20 bine yakın İranlı yurda giriş yaptı. 

Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, otellerdeki doluluk oranlarını yüzde 100'e ulaştırdı. Van'daki eğlence mekanlarında ve otellerde düzenlenen yılbaşı programlarına katılan İranlılar, 2023'e gönüllerince eğlenerek girdi.

Yeni yıl kutlamalarında gönüllerince eğlenen vatandaşlar da yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileklerinde bulundu.


Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: İranlı turistler başında '
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem