İranlı turistler Van esnafının yüzünü güldürdü

İranlı turistler Van esnafının yüzünü güldürdü

Van Haberleri 20.09.2023 09:12:00 0
İranlı turistler Van esnafının yüzünü güldürdü
Tarih: 20.09.2023 09:12 Güncelleme: 20.09.2023 12:35

Van’da nevruz ile başlayan ve hala devam eden İranlı turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü.
Her tatil fırsatını değerlendirerek Van’a gelen İranlı turistler, şehrin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Gündüz alıveriş yapıp, akşam eğlence merkezlerinde gönüllerince tatilin keyfini çıkaran İranlı turistler, esnafın da yüzünü güldürüyor. Bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiği Van’da otellerin doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı. İranlı turistlerin Van’ı ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren turizmciler, bunun 12 aya yayılmasını arzu ettiklerini söylediler.
İranlıların ziyaretinin özellikle esnafa can suyu olduğunu vurgulayan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Van ESOB) Başkanı İsa Berge, “İlimizde yıllardır süren İranlı misafir yoğunluğu var. 2 gün önce Kapıköy Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 11 bin turist Van’a giriş yaptı. Van’daki otellerde doluluk oranına baktığımızda Van’da müthiş bir turizm hareketliliği var. Bunun yanında Van’da bölge çapında da devam eden bir turizm potansiyeli var. Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Diyarbakır illerinden de müthiş bir misafir akımı var. Van Gölü Havzası, kendisini sürekli besleyen, turizm potansiyelini kendi içinde barındıran bir turizm şehri oldu. Yaklaşık yılda yarım milyon insan Van’a akın etmekte. Turizm sezonu bitti diyorlar ama Van’da turizm sezonu bitmedi. Maşallah şu an bile caddelerimiz, sokaklarımız, lokantalarımız, kafelerimiz ve sahil kıyılarımıza baktığımızda İranlı misafirlerimizi görebiliyoruz. Bu anlamda Van artık sadece yaz turizmi değil, kış turizmine de hazır. Yerel halkımızdan isteğimiz şudur. Gelen misafirlerimize özverili davranarak, güzel bir fiyat politikası benimseyerek onları içinde barındırmalarıdır. Ben inanıyorum ki Van halkımız bu anlamda duyarlıdır. Esnaf ve sanatkarlarımız da özellikle bu anlamda kendini yenilemiş. Afişlere ve camlardaki yazılara baktığımızda özellikle Farsça, İngilizce ve Türkçe yazılarla gelen misafirlere hitap etmekteler. Kendimizi artık Türkiye’deki bütün turizme hazır bir şehir olarak görmekteyiz” dedi.
Turizmin bütün sektörlere dokunan bir sektör olduğunun altını çizen Berge, “Turizm, A’dan Z’ye kadar bütün sektörlere dokunur. Konaklamacısı, marketçisi, giyimcisi, manavcısına dokunur. Gelen misafirlerimizi turist anlayışı ile değil, misafir anlayışı ile sahiplenelim. Özellikle Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapılan modernizasyon çalışmalarının bitirilmesi ve kapının açılmasıyla birlikte şehre büyük bir ekonomik katkı var. Çevre illerden hiçbirinde bu kadar potansiyeli bulamazsınız. Bunu biz İran ve İran sınırına borçluyuz. İran, bizim için olmazsa olmazdır. Bu noktada ben esnaf ve sanatkarlarımızın yanında Van halkına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Van esnafı ise İranlı turistlerin şehrin ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, bunun 12 aya yayılması temennisinde olduklarını yinelediler.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ