İranlı turistler ölü sayısının resmi rakamların üzerinde olabileceğini söyledi

İranlı turistler ölü sayısının resmi rakamların üzerinde olabileceğini söyledi

Van Haberleri 14.01.2026 13:36:00 0
İranlı turistler ölü sayısının resmi rakamların üzerinde olabileceğini söyledi
Tarih: 14.01.2026 13:36 Güncelleme: 14.01.2026 20:09

İran’da devam eden gösteriler ve iç karışıklık sürerken, Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bazı İranlı turistler, ülkelerinde yaşanan olaylarda ölenlerin sayısının resmi rakamların üzerinde olduğu yönünde iddialar bulunduğunu dile getirdi.

Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan giriş yapan İranlı turistlerin büyük kısmının Van’da 3-4 gün, bazı ziyaretçilerin ise yaklaşık bir hafta konakladıktan sonra İran’a geri dönecekleri öğrenildi. Kent merkezinde alışveriş yapan ve turistik alanları ziyaret eden İranlıların, dönüş planlarını netleştirdikleri belirtildi.

İranlı ziyaretçiler, ülkelerinde yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduklarını dile getirirken, İran’daki olaylara ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçındı. İnternetin kesik olduğunu, televizyonların çalışmadığını söyleyen bazı İranlılar, yaşanan olaylarda ölü sayısının resmi rakamların üzerinde olduğuna dair iddialar bulunduğunu kaydetti.

Ülkelerine tekrar dönecek olmaları nedeniyle İranlı ziyaretçilerin büyük bölümü basın mensuplarına röportaj vermek istemedi. Güvenlik gerekçesiyle kameralar karşısında konuşmaktan kaçınan İranlılar, yalnızca kısa süreli tatil için Van’a geldiklerini belirtti. Türkiye’ye giriş yapan İranlı ise, İran’ın vatanları olduğunu belirterek, "Her ne problem olursa olsun biz İran’ı seviyoruz. Nihayetinde İran bizim vatanımızdır. Biz buraya gezmek için geldik, farklı bir konu yok. Burada üç gün kalıp döneceğiz" dedi.

Kapıköy Gümrük Kapısı’ndaki geçişlerin kontrollü şekilde devam ettiği öğrenilirken, yetkililer bölgede herhangi bir olağanüstü durumun bulunmadığını bildirdi.

"Ölü sayısı 2 bin 571, tutuklu sayısı 18 bin 434" olarak duyurulmuştu

ABD merkezli sivil toplum örgütü İran İnsan Hakları Aktivistleri (HRA), İran’da 28 Aralık’tan bu yana devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının en az 2 bin 571’e, tutuklananların sayısının ise 18 bin 434’e yükseldiğini açıklamıştı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ