Manama'da 51 katlı Era Tower hedef alındı. Çarpışma anı kameraya yansıdı.
İran, ABD ve İsrail'e yönelik devam eden saldırılarına misilleme olarak Körfez ülkelerindeki hedefleri vurmaya devam ediyor. Son olarak, İran'a ait bir kamikaze insansız hava aracının (İHA), Bahreyn'in başkenti Manama'da bulunan 185 metre yüksekliğindeki Era Tower isimli gökdelemi vurduğu bildirildi. Saldırı anı, saniye saniye kameralarca kaydedildi.
Era Tower Binası Hakkında
2011 yılında hizmete açılan ve Bahreyn'in en uzun 11. binası olan Era Tower, 51 katlı lüks bir rezidans. Binada toplam 396 daire bulunuyor. Saldırının, gökdelenin üst katlarında önemli hasara yol açtığı belirtiliyor.
ABD ve İsrail'in İran Saldırıları ve İran'ın Tepkisi
Saldırı, İran ile ABD arasındaki gerilimlerin devam ettiği bir döneme denk geldi. İsrail Savunma Bakanlığı, daha önce İran'a yönelik "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu. ABD Başkanı Donald Trump da benzer şekilde İran'a karşı "büyük bir operasyon" başlatıldığını açıklamıştı. Bu saldırılarda Tahran, İsfahan, Şiraz gibi birçok İran kenti hedef alınmıştı.
İran ordusu, bu saldırılara karşılık olarak İsrail'e balistik füze ve insansız hava araçlarıyla karşı saldırı başlattığını açıkladı. Aynı zamanda, bölgedeki ABD varlığına da misillemede bulunan İran'ın, Bahreyn'deki bir ABD donanma üssünün yanı sıra, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün'deki diğer hedefleri de vurduğu iddia ediliyor.
Bölgedeki Gerilim Tırmanıyor
Yaşanan bu gelişmeler, Orta Doğu'daki gerilimi önemli ölçüde tırmandırdı. İsrail ve İran hava sahalarını kapatırken, İsrail genelinde olağanüstü hal ilan edildi ve sirenler çalarak halk sığınaklara yönlendirildi. İran'ın Bahreyn gibi komşu ülkelerdeki hedefleri vurması, çatışmanın bölgesel bir boyuta yayılabileceği endişelerini artırıyor.