İran-İsrail gerilimi: Vatandaşlar Türkiye’ye döndü, İran vatandaşları ise ülkelerine geçti

İran-İsrail gerilimi: Vatandaşlar Türkiye’ye döndü, İran vatandaşları ise ülkelerine geçti

Asayiş 16.06.2025 19:04:48 0
İran-İsrail gerilimi: Vatandaşlar Türkiye’ye döndü, İran vatandaşları ise ülkelerine geçti
Tarih: 16.06.2025 19:04 Güncelleme: 16.06.2025 19:04
İsrail’in İran’a saldırısının ardından, İran’da bulunan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlar Esendere Gümrük Kapısı’ndan ülkeye gelmeye devam ederken, İran vatandaşları ise ülkelerine geçiyor.
İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlikten dolayı Türkiye ile sınır olan İran’a İsrail tarafından yapılan hava saldırıları sonucunda birkaç kent vuruldu. İş ve gezi amaçlı İran’da bulunan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlar Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Esendere Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girişlerine devam ediyor. Türkiye’de bulunan İran vatandaşları ise aynı kapıdan ülkelerine geçiyorlar.
Bombaların atıldığı şehirden geldiğini belirten Adobadi Slahad, "İran’dan Türkiye’ye geldik. Çok korktuk çünkü çok büyük bir savaş var, bombalar atılıyor. Tahran’dan geliyoruz. İnşallah kısa sürer, bu da biter. Biliyoruz ki İran bu savaşı kazanacak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem