İran-İsrail gerginliği: Yüksekova Esendere Gümrük Kapısı’nda 2 kilometre tır kuyruğu oluştu

İran-İsrail gerginliği: Yüksekova Esendere Gümrük Kapısı’nda 2 kilometre tır kuyruğu oluştu

Genel 16.06.2025 20:56:00 0
İran-İsrail gerginliği: Yüksekova Esendere Gümrük Kapısı’nda 2 kilometre tır kuyruğu oluştu
Tarih: 16.06.2025 20:56 Güncelleme: 16.06.2025 20:58

İsrail’in İran’a düzenlediği saldırının ardından bölgede gerginlik tırmanırken, Türkiye-İran arasındaki Esendere Gümrük Kapısı’nda ise yaklaşık 2 kilometrelik tır kuyruğu oluştu. İranlı tır şoförleri, "Canımızı vatanımız için feda ederiz. Gerekirse biz de savaşırız" dediler.

Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda işlemlerin ağır ilerlemesi sebebiyle, İran’a ya da İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen çok sayıda tır kuyruk oluşturdu. Özellikle her sene bu aylar tır geçişlerinde yoğunluk olurken, yaşanan İsrail-İran gerilimi sonrası tır kuyruğu daha da uzadı.

Esendere Gümrük Kapısı’ndan İran’a geçip yüklerini teslim etmek için sıra bekleyen tır şoförü Adil Celili, "3 günden bu yana sınır kapısında bekliyoruz. İnternet bağlantısı da yok, ailemize haber veremiyoruz. Herkes tedirgin. Yemeğimiz bitiyor, lavabo yok. İran-İsrail savaşında ne olursa olsun canımızı vatanımız için feda ederiz. Gerekirse devletimiz için seve seve savaşırız" dedi.

Burada mağdur kaldıklarını belirten Behmen Alipor ise, "3 gündür sırada bekliyoruz. İran-İsrail arasında zaten savaş var, bu da bizi etkiledi. Yemek sıkıntımız da, lavabo sıkıntımız da var. İnşallah kısa sürede bu sıkıntılar biter, biz de işimize gücümüze döneriz. Yoksa savaşlar zaten herkes için kötü olur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem