Irak'ta PKK İle Bağlantılı Üç Parti Yasaklandı: Faaliyetler Durduruldu, Mallarına El Konuldu

Irak'ta PKK ile bağlantılı üç parti yasaklandı.

Dünya 6.08.2024 10:15:00 0
Irak
Tarih: 06.08.2024 10:17

Irak Yüksek Yargı Konseyi, terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu belirlenen üç partinin faaliyetlerine son vermeye yönelik karar aldı ve bu partilere ait mallara el konulduğu duyuruldu.

YEREL BASINDA YAYINLANAN KARAR

Irak'ta son zamanlarda PKK'ya yönelik atılan adımlara bir yenisi daha eklenirken, bu gelişme yerel basında geniş yer buldu. Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı'nın başvurusuyla alınan bu kararda, Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi, Demokratik Mücadele Cephesi Partisi ve Tevgera Azadi gibi partiler terör bağlantılı oldukları gerekçesiyle yasaklandı.

PKK İLİŞKİSİ TEYİT EDİLDİ

Yargı Konseyinin kararında, yasaklanan partilerin PKK ile ilişkilerinin Irak İstihbarat Servisi ve Başbakanlık Ofisi tarafından doğrulandığı ifade edildi.

IRAK HÜKÜMETİNDEN PKK'YA "YASAKLI ÖRGÜT" DARBESİ

Irak hükümeti, resmi yazışmalarda terör örgütü PKK'yı "yasaklı örgüt" olarak nitelendirecek. Mart ayında yapılan hükümet kararının bir yansıması olarak, Irak medyasının aktardığı bilgilere göre meclise terörle mücadele konusunda resmi yazılar gönderildi.

BAŞBAKAN SUDANİ'DEN YENİ TALİMATLAR

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani tarafından verilen yeni talimatlarla, devlet kurumlarının PKK'yı "Yasaklı Örgüt" olarak tanımlamaları yönünde hareket edilmesi emredildi.

TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK

Irak Türkmen Cephesi bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, bu kararların terörle mücadeleye önemli katkı sunacağını söyleyerek desteklerini ifade etti.