Tarih: 09.09.2024 12:58

Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı: 21 Terör Yuvası Yerle Bir!

Facebook Twitter Linked-in

TÜRK HAVA KUVVETLERİNDEN IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde tespit edilen PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak, mağara ve barınaklardan oluşan 21 hedef, başarılı bir hava harekatıyla imha edildi. Terör örgütünün faaliyetlerini baltalama ve sınır güvenliğini sağlama operasyonları kararlılıkla devam ediyor.

TERÖR MAĞARALARI TEKER TEKER YOK EDİLİYOR

Güvenlik güçlerinin sınırdışı operasyonları dur durak bilmiyor. Bakanlık, düzenlenen hava harekatında terör örgütü elemanlarının kullanımında olan mağaralara yönelik detaylı bilgiler içeren bir açıklama yaptı. Yapılan hava harekatında ayrıca söz konusu terör örgütü mensuplarının da etkisiz hale getirildiğine dair bilgiler verildi.

DETAİLLİ AÇIKLAMA MSB TARAFINDAN YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu açıklamada, terör örgütü tarafından kullanılan ve içinde örgüt sorumlularının da bulunduğu toplam 21 hedefin imha edildiğine vurgu yapıldı. Ayrıca hava harekatının Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı temelinde yürütüldüğü belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —