İpekyolu'nun DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ, işçilerin alacaklarına karabasan gibi çöktü!

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ, işten çıkarılan ve çalışan işçilerin geriye dönük alacaklarını ödemiyor.

Van Haberleri 13.08.2024 13:59:00 0
İpekyolu
Tarih: 13.08.2024 14:33 Güncelleme: 13.08.2024 14:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Belediyesi'nde çalışan veya işten çıkarılan toplam bin 57 işçinin geriye dönük 2 aylık maaş alacağı bulunuyor.

HER İŞÇİ İÇİN 2 AYLIK MAAŞ FARKI OLUŞTU

İpekyolu Belediyesi'nde yetkili olan Hizmet-İş Sendikası ile 01 Ocak 2024 tarihi itibariyle geçerli olan Toplu İş Sözleşmesi 26 Şubat 2024 tarihinde imzalanmıştı. Bu nedenle işçilerin geriye dönük olarak Toplu İş Sözleşmesi'nin geçerlilik tarihi ile imza tarihi arasındaki süreleri kapsayan maaş farklı alacağı oluştu.

225 İŞÇİYİ SMS İLE HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARMIŞTI

DEM'li Cevdet Altındağ, İpekyolu Belediyesi'nde çalışan bin 57 işçiden 225'ini 02 Mayıs 2024 tarihinde gönderdiği kısa mesaj ile hukuksuz bir şekilde işten çıkarmıştı.

CEVDET ALTINDAĞ İŞÇİ ALACAKALRINA KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜ

İpekyolu Belediye Başkanı DEM'li Cevdet Altındağ, işçi alacaklarının üzerine karabasan gibi çöktü. Paramız yok maaşları ödeyemiyoruz yalanı ile işçileri işten çıkaran Cevdet Altındağ, işçi alacaklarını da hala ödemedi.

BELEDİYE KASASINDA PARA VAR ANCA İŞÇİ ALACAKLARI ÖDENMİYOR

DEM'li yötemin İpekyolu Belediyesi'ni devraldığı dönemdeki devletin gönderdiği belediye gelirleri Mayıs ayında yüzde 3, Haziran ayında yüzde 17, Temmuz ayında ise yüzde 85 oranında artış gösterdi. Belediyeyi teslim aldıklarındaki gelir, Temmuz ayında iki kattan fazla artmış oldu. Temmuz ayı gelirlerinden belediyenin kasasında yaklaşık olarak 50 milyon lira para olmasına rağmen DEM'li Başkan Cevdet Altındağ çalışan ve işten çıkarılan işçilerin alacaklarını ödemiyor.

İŞÇİLERİN YAKLAŞIK ALACAĞI NE KADAR?

İpekyolu Belediyesi'nde çalışan 832 işçi, işten çıkarılan ise 225 kişi bulunuyor. Her bir işçinin yaklaşık olarak 18 bin lira ile 22 bin lira arasında değişen oranlarda alacağı bulunuyor.

Toplam bin 57 işçinin ortalama 20 bin lira geriye dönük maaş farkı alacağı olduğu değerlendirildiğinde ortaya 21 milyon 140 bin lira gibi bir rakam çıkıyor.

İpekyolu Belediyesi'nin kasasında Temmuz ayı gelirlerinden 50 milyon lira bekletiliyor. “Gelirlerimizde beklediğimiz oranda artış olmadı” diyen DEM'li Cevdet Altındağ, işçilerin alacaklarını ödemek yerine parayı kasada bekleterek, işçilere işkence yapmakta zirve mi yapmak istiyor?

ÇALIŞAN İŞÇİLERİN FAZLA MESAİLERİ DE ÖDENMİYOR!

İşten çıkarılmayan işçiler çalışmaya devam ettikleri süreler içinde fazla mesai de yapıyorlar. Çalışan işçilerin hem geriye dönük maaş farklı alacakları, hem de fazla mesai ücretleri ödenmiyor.

CEVDET ALTINDAĞ'IN AMACI SENDİKA DEĞİŞTİRME BASKISI YAPMAK MI?

DEM'li Cevdet Altındağ ve yönetimi, işçilerin sıkıntı çekmesinden, zor durumda kalmasından zevk mi alıyor? Yoksa çalışan işçilere sendika değiştirin haklarınızı ödeyelim, yoksa ödemiyoruz diyerek sendika değiştirme baskısı mı yapmak istiyor?

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER ÇOK ZOR DURUMDA

2 Mayıs 2024 tarihinden bu yana işten çıkarılan işçiler, hukuki yollarla haklarını aramayı ve İpekyolu Belediyesi önünde işe geriye alınmaları için eylemlerini sürdürüyor. Ancak işten çıkarıldıkları günden bu yana çalışmayan, hiç bir geliri bulunmayan işçiler çok zor durumda. İpekyolu Belediyesi'nden çıkarılan her bir işçi için geriye dönük maaş farkı ve fazla mesai ücreti olarak bulunan ortalama 20 bin lira tutarındaki alacaklarını DEM'li yönetim ödemiyor.

AKDENİZ, "ÜYELERİMİZİN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz "Sendika olarak çalışan ve işten çıkarılan işçilerimizin haklarını kanunlar ve Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde hukuki yollarla savunmaya devam ediyoruz.  Van'ın evladı olan, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerimizin geri alınması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. 

Ancak almaları gereken hakları ödenmeyen işçilerimiz büyük sıkıntı çekiyor. İpekyolu Belediyesi'nde işten çıkarılan ve çalışan işçilerimizin de Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük olarak alacaklarının ve fazla mesai ücretlerinin ödenerek mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem