İpekyolu'nda ses yarışması heyecanı

Van’ın İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan ‘Liseler Arası Ses Yarışması’nda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yağmur Saygın 150 kişi ara

Van Haberleri 13.06.2023 09:10:00 0
İpekyolu
Tarih: 13.06.2023 09:10 Güncelleme: 13.06.2023 17:54

Van’ın İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan ‘Liseler Arası Ses Yarışması’nda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yağmur Saygın 150 kişi arasında bulundu.

Van Devlet Tiyatrosu’nda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmanın finalinde 14 öğrenci yeteneklerini sergiledi. Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmanın jüriliğini Serkan Karakurt, Levent Rızvanoğlu, Erdem Çurku, Fatih Karakurt, İhsan Ekin ve Emrah Değer yaptı. Yarışmada seslendirdiği ‘Bugün Bayram Günü Derler’ adlı türküsüyle Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yağmur Saygın birinci olurken, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Savaş Durmuş ‘Devo Devo’ adlı Kürtçe şarkısıyla ikinci, Van Anadolu Lisesi öğrencilerinden Havva Yiğit ise ‘Hey Gidi Karadeniz’ adlı şarkıyla üçüncü oldu.

Birinciye yarım, ikinciye çeyrek, üçüncüye ise gram altının verildiği yarışma sonunda konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, 28 okulda 150 öğrencinin yarıştığı yarışma sonunda 14 öğrencinin finale kaldığını söyledi. Bu tür organizasyonların başından sonuna kadar büyük emek istediğini vurgulayan Aydın, “Bu organizasyonun nedeni hem öğrencilerin kendilerinde bir fırsat bulmaları, yeteneklerini göstermeleri hem de aileleriyle, öğretmenleriyle İpekyolu’ndaki hemşehrilerimizle güzel bir aktivite yapmaktı. Burada birinci, ikinci ve üçüncü olanlara teşekkür ediyorum ama burada 14 tane öğrencimiz de üstün performanslarıyla Türkiye’de belki geleceğin sanatçıları olarak burada kendilerini gösterdiler. Ben tüm öğrencilerin gelecekte çok başarılı olacaklarına inanıyor, hepsini tebrik ediyorum” dedi.

İpekyolu Belediyesinin gerek kültürel gerekse sosyal alanda yaptığı aktivitelerle öncü bir belediye olduğuna dikkat çeken Aydın, “Geçen sene öğretmenler arası bir ses yarışması yaptık. Bu sene liseler arası ses yarışmamız oldu. Belki önümüzdeki sezonda çocuklar arası bir ses yarışması yaparız. Bunun yanında kültürel ve sosyal aktivitelerimiz hızlı bir şekilde devam edecek. Gerek doğa gezilerimiz gerek konserlerimiz gerek sergilerimiz ve gerekse sportif faaliyetlerde çok aktivitelerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde çocuk spor merkezimizi açıyoruz. Geçen gün kadın spor merkezimizin dördüncüsünü açtık ve 20 bin kadına ulaşmışız. 20 bin kadınımız, belediyemizin spor etkinlik merkezlerinden yaralanmış. Önümüzdeki dönemlerde sürpriz aktivitelerimiz olacak. Kısacası belediyemiz yoğun bir şekilde çalışıyor. İnsanlara dokunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yarışmada birinci olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Saygın ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: İpekyolu' yarışması heyecanı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ