İpekyolu’nda DEM’li Başkan Altındağ’ın borç yalanı ve gerçekler

İpekyolu Belediye Başkanı seçilip mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk iş İpekyolu Belediyesi ile ilgili abartılı borç rakamları açıklamak olmuştu. Ancak gerçekler ortaya çıkmaya başladı.

Van Haberleri 23.05.2024 09:49:00 3
İpekyolu’nda DEM’li Başkan Altındağ’ın borç yalanı ve gerçekler
Tarih: 23.05.2024 10:25 Güncelleme: 23.05.2024 10:52

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Cevdet Altındağ’a yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li yönetimi gerçek mali tablodaki borç rakamlarını kasıtlı olarak 2 kat abartarak kayyım yönetimini karalamak ve borç batağındaki belediye algısı oluşturmak istediği öğrenildi.

DEM Partiye yakın haber siteleri ve sosyal medya hesapları da “İpekyolu Belediyesi Borç Batağında” şeklinde haberler yaparak Cevdet Altındağ’a destek vermesi sağlanmıştı.

CEVDET ALTINDAĞ’IN BORÇ YALANI ORTAYA ÇIKTI

Borç rakamlarını gerekçe gösterip, işçi kıyımı yapan, maaş ödeyemeyecek durumdayız diyen, halka hizmet etmeyen DEM’li başkan Cevdet Altındağ’ın borç yalanı ortaya çıktı.

İpekyolu Belediye binasına borç pankartı asan, sosyal medyada borç görselleri paylaşan DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, 10 yılın sonunda ödendiğinde ortaya çıkacak olan rakamları bugün ödense diyerek 2 kat abartarak açıkladığı öğrenildi.

DEM’Lİ CEVDET ALTINDAĞ'IN BUGÜN ÖDENİRSE DİYE AÇIKLADIĞI YALAN RAKAMLAR

DEM’li belediye yönetimi tarafından kayyım yönetiminden devraldığımız bankalara kredi borcu, İller Bankası kredi borcu, vergi borcu, SGK borcu, firma borcu ve elektrik borcu başlıklarndaki toplam borçlar, bugün ödenirse 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olarak açıklanmıştı. Ancak bunların 2 kat abartarak yazıldığı ve yalan olduğu öğrenildi.

 

İPEKYOLU BELEDİYESİ’NİN BUGÜN ÖDENİRSE GERÇEK MALİ TABLOSU

İpekyolu Belediyesi’nin kayyım dönemlerinde gerçeleşen bankalara kredi borcu, İller Bankası kredi borcu, vergi borcu, SGK borcu, firma borçları ve elektrik borcu başlıklarındaki toplam borçları, bugün ödense 568 milyon 693 bin 497 lira 59 kuruş olarak hesaplandı.

 

DEM’Lİ CEVDET ALTINDAĞ’IN AÇIKLADIĞI YALAN MİKTARI

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ’ın işçi kıyımı yapmaya ve halka hizmet etmemeye gerekçe olsun diyerek 2 kat olarak açıkladığı yalan borç miktarı ile gerçek borç miktarı arasındaki yalan miktası ise 554 milyon 951 bin 702 lira 972 kuruş olarak ortaya çıktı.

Halkı kandırarak başladıkları görevleri, gerçekler ortaya çıktıktan sonra nasıl sürdürecekleri ise merak ediliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Faruk yön
23.05.2024 10:51:11
Bunların halka hizmet gibi bir dertleri yok rakamları yüksek gösterip gösterdikleri rakamın yarısını dağa göndermek ve gelecek seçimlere kadar algı yürütüp bizler belediye olarak anca kayyumun bize bıraktığı borcun yarısını ödeye bildik diyecekler ve seçimde bu dönem daha güzel hizmet yapacaz algısıyla hareket edecekler

Van Bizimdir
23.05.2024 16:42:56
Ayrıca kayyumun yaptığı hizmetleri otobüs ekranlarında kendileri başlamış gibi yayınlıyorlar. Ne ara ihale çıktı ne ara başladın bitirdin. İşleri güçleri yalan.. Halk inanmıyor mecbur kalmış. Edremit, Tuşba ve diğer Belediyeler dahil DEMliler böyle işte

konuşmalı_van
24.05.2024 09:28:16
israilin hayali büyük israil devleti kurmaktır, ancak bu hayallerde kalmış oldu bunun yanında isril hayal ederken dem partisi vanı büyük hakkariye çevirdi ve başardı. büyük şehir belediyesinde 13 daire başkanı hakkarili, 12 side vanlı, 2 ağrılı, 1 diyarbakır, 1batman.... böyle bişey olabilirmi israil hayaliyle yaşarken dem vanda uyguladı:) . biz valılar olarak hakkarilileri başkanımız olarak görmiyecez bunu böyle bilsinler...haa şimdide yeni bir haber daha van belediyelerinin yönetimi diyarbakıra vermişler buda hayırlı olsunmu diyek

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem